Els actes de celebració del Dia de l’Orgull LGTBIQ+ a Caldes arrenquen amb la campanya de sensibilització del comerç

Dimecres, 8 de juny de 2022 a les 12:00

Una xerrada sobre diversitat sexual i de gènere, i una performance el dia de la lectura del manifest completen el calendari d’actes previstos per celebrar el Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+

Els actes previstos per celebrar el Dia de l’orgull LGTBIQ+ a Caldes de Montbui arrenquen amb l’inici de la campanya “A Caldes, establiments lliures de violències masclistes i LGTBIfòbiques”. En concret, es tracta d’una iniciativa que busca formar i conscienciar els establiments del municipi en contra de les violències masclistes i LGTBIFòbiques. Per fer-ho, s’oferirà una formació específica als comerços i establiments de restauració interessats que, a grans trets, implica comprometre’s a aplicar un protocol d’actuació en cas de viure un cas de violència masclista o LGTBIFòbica a l’establiment.

Els comerços interessats en participar i adherir-se a la campanya s’han de posar en contacte amb la regidoria d’Igualtat enviant un correu electrònic a igualtat@caldesdemontbui.cat. Als establiments que participin d’aquesta iniciativa se’ls lliurarà un distintiu municipal que els identificarà i que serà visible des de l’exterior del local.

“Acompanyant la diversitat sexual i de gènere” és el tema de l’acte previst pel 14 de juny. A les 8 de la tarda al TOC, seu del Servei d’Atenció Integral LGTBI+ de Caldes de Montbui, es projectarà el vídeo poema “Carta a la meva filla Sophie” realitzat per la calderina Cristina Trapero Torres. A continuació, es farà una xerrada a càrrec de l’advocada Jennifer Àlvarez Ruiz, especialitzada en acompanyament al col·lectiu LGTBIQ+.

La lectura del manifest del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+ es durà a terme el dilluns 27 de juny a les 7 de la tarda a la Plaça de la Font del Lleó tancant el programa d’activitats previst per aquest juny. L’acte anirà acompanyat d’una performance sota el títol “Tu t’ho creus?” a càrrec del col·lectiu Les Mireies.

Paral·lelament, per continuar amb l’aposta per la coeducació i la sensibilització, el mes de juny el SAI es tornarà a desplaçar als instituts de Caldes per fer visites informatives, durant les quals es passarà classe per classe per informar sobre el servei. A més, el 22 i 30 de juny la regidoria d’Igualtat promou la realització de formacions internes als agents de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, i als treballadors i treballadores del Centre d’Atenció Primària i a les residències del municipi.

Darrera actualització: 08.06.2022 | 11:51