El Taller d’Art edita un llibre amb els treballs dels alumnes infants del curs 2021/22

Dilluns, 19 de desembre de 2022 a les 00:00

L’edició del llibre “Ut pictura poesis” sota el lema de la poesia, recull els treballs dels alumnes infants del curs 2021-22 amb totes les disciplines que imparteix el Taller d’Art, i en el marc del projecte pedagògic d’aquell curs

Amb el lema i fil conductor de la Poesia, el llibre «Ut pictura poesis» («com la pintura així és la poesia») aplega els treballs que els alumnes infants del Taller d’Art van realitzar durant el curs 2021-22 i fa un recorregut per totes les disciplines que s’imparteixen al Taller d’Art: escultura, fotografia, gravat i dibuix/pintura.

El títol del llibre “Ut pictura poesis” respon a una locució llatina formulada pel poeta romà Horaci utilitzada en la teoria de l’art i de la literatura, i l’orígen del tòpic podria provenir de la frase grega “la poesia és pintura que parla i la pintura és poesia muda”.

El llibre, que ha estat dissenyat conjuntament per l’equip del Taller d’Art i l’editor i propietari de la Bibliogràfica Ignasi López, inclou una salutació de l’alcalde Isidre Pineda, de la regidora de Cultura Laia Cuscó i de la directora del Taller d’Art Iolanda Molina, i un recull dels treballs dels alumnes d’entre 4 i 17 anys d’aquest darrer curs. Unes obres creades a partir de la lectura de poemes de Joan Brossa i Joana Raspall entre d’altres, cançons de cantautors com Roger Mas entre d’altres i definicions del terme poesia. Tot i que es tracta del resultat del projecte pedagògic del curs 2021-22. aquest treball recull i palesa tot un pòsit dels ja 42 anys del Taller d’Art ja que reflecteix l’actual línia de treball del Taller com a resultat de tots aquests anys. Es tracta d’un projecte actual, però hereu dels 42 anys d’experiències viscudes al llarg de tots aquests anys per l’equip docent del Taller. De fet, el mateix alcalde reconeix en la presentació del llibre que aquest “te el valor afegit de ser una publicació que substitueix la celebració dels 40 anys de la nostra escola d’art, suspesa a causa de la pandèmia”.

El llibre, del qual se n’ha editat 150 exemplars, que s’han repartit entre els alumnes, la Biblioteca Municipal, l’Ajuntament i el propi Taller d’Art. ha estat presentat aquest dissabte 17 de desembre a la Biblioteca pels responsables municipals i tot l’equip del Taller d’Art que n’han lliurat un exemplar a cada alumne que ha participat en la totalitat del projecte, de principi a final.

El Taller d’Art Manolo Hugué, una escola municipal d’expressió visual i plàstica

Impulsat per Manel Gimeno, Dolors Molina i Rosa Permanyer com a docents, el Taller d’Art que porta el nom de Manolo Hugué en memòria d’aquest reconegut artista que va instal·lar-se a Caldes de Montbui l’any 1928 i hi va viure fins la seva mort el 1945, va iniciar la seva activitat l’any 1980 a l’edifici de l’antic hospital on actualment hi ha el Museu Thermalia. Des del principi es va concebir com un espai d’oci i de creació per potenciar la creativitat personal d’infants i d’adults complementant-la amb el coneixement de disciplines com l’escultura, el gravat, la serigrafia, el dibuix, la pintura, la fotografia, el vídeo, la joieria i la ceràmica.

Altres noms vinculats a l’història i l’evolució del Taller d’Art Manolo Hugué són Judith Garriga, Núria González, Ramon Vilanova, Ferran Fontanals, Montse Corominas, Dolors Padró i Cristina Aranyó qui, juntament amb Rosa Permanyer i Dolors Molina han estat referents en aquests darrers anys i juntament amb l’equip actual han desenvolupat un llenguatge propi del Taller que ha esdevingut un referent a nivell comarcal.

Els/les directores del Taller d’Art al llarg d’aquests 42 anys han estat Manel Gimeno, Montse Corominas, Ferran Fontanals, Dolors Molina, Cristina Aranyó i actualment Iolanda Molina.

Durant aquests anys, el Taller ha col·laborat amb altres entitats culturals i ha esdevingut un important referent comarcal per la seva línia pedagògica.

Actualment a més dels cursos anuals s’hi programen tallers trimestrals i de cap de setmana per a adults per conèixer altres tècniques i el mes de juliol se n’amplia l’oferta amb cursos monogràfics de diferents disciplines.

Paral·lelament, l’escola organitza exposicions amb els treballs que han creat els alumnes i té un paper actiu en la vida cultural del municipi, col·laborant en el concurs de dibuix infantil de Festa Major, i en el ninot de Carnestoltes, i participant en la Fira de Titellaires Romà Martí i en la Mostra Internacional d’Art Urbà MIAU.


 

Darrera actualització: 19.12.2022 | 12:35