El Servei d’Assessoria Jurídica per a dones ha atès una seixantena d’usuàries durant el 2022

Dimecres, 8 de març de 2023 a les 00:00

El 2022 el Servei d’Assessoria Jurídica per a Dones que ofereix gratuïtament l’Ajuntament va atendre 56 usuàries. La majoria de les consultes van ser sobre la tramitació de divorcis o separacions

El Servei d’Assessoria Jurídica per a Dones de Caldes de Montbui va rebre 56 visites durant el 2022. La majoria de les consultes van ser sobre temes relacionats amb el dret de família. I, en aquest àmbit, 25 van ser per assessorar-se sobre divorcis o la separacions. Altres usuàries també van fer ús d’aquest servei per formular consultes sobre la ruptura de parelles de fet o la modificació dels efectes de sentències sobre custòdies i separacions. Els altres dos àmbits que van registrar també consultes van ser els relacionats amb els lloguers i els contractes, així com els tràmits relacionats amb la gestió de les incapacitats o altres aspectes del dret civil en general.

En relació a les dades del 2021, hi ha un increment del 16% pel que fa al nombre de les consultes registrades. L’any passat però, la majoria de les atencions es van fer per via telemàtica com a conseqüència de la covid-19. De fet, durant els anys de la pandèmia, es va registrar un increment significatiu de les consultes relacionades amb el dret laboral. Tot i això, els temes del dret de família es mantenen com els més formulats als professionals que presten aquest servei. En relació amb els últims 5 anys, el 2022 s’ha situat com l’any en què més persones han fet servir aquest servei.

El Servei d’Assessoria Jurídica per a Dones s’ofereix gratuïtament per part de l’Ajuntament de Caldes de Montbui des de fa aproximadament 15 anys. Per utilitzar-lo, només cal demanar cita prèvia a Serveis Socials. L’advocada atén les consultes de les usuàries el tercer dilluns de cada mes entre les 15 i les 17 h. El servei és completament confidencial i permet assessorar, no tramitar, sobre qualsevol àmbit jurídic que tingui a veure amb les dones. El poden utilitzar totes les dones empadronades a caldes de Montbui.

Els casos específics de situacions de violències masclistes es deriven a l’equip de Serveis Socials que atenen el cas en coordinació amb tota la xarxa d’atenció social i en coordinació amb la resta d’agents que poden intervenir en el cas. En aquestes situacions s’ofereix un servei d’assessorament jurídic i psicològic especialitzat en violències masclistes.

Darrera actualització: 08.03.2023 | 14:22