El risc de rebrot de la Covid-19 es manté molt alt a Caldes

Divendres, 30 d'abril de 2021 a les 11:00

Nivell molt alt de rebrot de la pandèmia a Caldes. Els últims 14 dies s’han detectat una seixantena de nous casos. En l’àmbit educatiu en el que portem de trimestre s’han confirmat 37 positius

El risc de rebrot de la Covid-19 a Caldes de Montbui es manté molt alt. Segons les últimes dades disponibles del Departament de Salut, l’índex de risc frega els 300 punts (281 el dijous 29 d’abril). Segons els experts, a partir de 200 el risc de rebrot ja es considera molt alt. De fet, segons les dades oficials de Salut, només en els últims 14 dies s’han detectat una seixantena de nous casos, la majoria dels quals menors de 55 anys.

La situació és especialment complicada en els centres educatius del municipi. En el que portem d’aquest curs, i fins al final del 2n trimestre, s’han registrat un total de 116 casos positius (89 d’alumnes, 25 de personal docent i 2 de personal docent). A partir de les PCR realitzades s’han pogut detectar 24 casos més positius. D’aquesta manera, entre setembre i març s’han confirmat 140 casos positius en els centres educatius de Caldes de Montbui. Aquests casos han comportant el confinament de 79 grups i 1.725 persones (1.637 alumnes, 80 docents i 8 persones de personal extern).

Des de l’inici del tercer trimestre, a principis d’abril, s’han detectat 37 nous positius. Això fa que en aquests moments hi ha 4 grups escolars confinats, el que suposa que hi hagi un centenar de persones confinades. L’augment de casos entre la comunitat educativa, malgrat l’inici del procés de vacunació, ha estat un dels temes tractats en el Consell Escolar celebrat aquesta setmana.

Davant d’aquesta situació, les autoritats sanitàries demanen als alumnes i a les seves famílies extremar les mesures de precaució i respectar estrictament els protocols de confinament. Això implica, entre d’altres, que el dia que inicien la quarantena, els estudiants ha d’anar directament a casa quan surten de l’escola. No poden assistir a activitats extraescolars, ni anar a casa d’altres familiars. Així, segons estableixen les autoritats, tampoc poden sortir del domicili, ni rebre visites de persones que no siguin convivents.

Segons les dades oficials de Salut, des de l’inici de la pandèmia a Caldes de Montbui s’han registrat 1.321 casos de Covid-19.

Darrera actualització: 30.04.2021 | 10:43