El rec de les hortes de baix es podria recuperar a mitjans de la setmana que ve

Divendres, 24 de setembre de 2021 a les 12:00

Les tasques de neteja de la fuga de fuel-oil avancen a bon ritme i s’està eliminat pràcticament tot el combustible que s’havia acumulat a la bassa i a les canalitzacions

El rastre del vessament de combustible a la bassa de les hortes de baix està en camí de desaparèixer. Una setmana després de la fuga de fuel, el treball conjunt dels tècnics municipals i del Consorci Besòs Tordera, amb  la col·laboració dels propietaris del terreny on es va localitzar el dipòsit abandonat, ha permès eliminar bona part de les restes del combustible que encara quedaven. Per això, les previsions són que a mitjans de la setmana que ve ja es pugui restablir el rec de les hortes de baix amb total normalitat.

Durant els últims dies, s’ha procedit a buidar completament la bassa. Primer, s’ha retirat el combustible que s’ha emmagatzemat en contenidors especials a la depuradora. Posteriorment, s’ha procedit a buidar l’aigua de la bassa que s’ha tractat directament a la depuradora. Un cop fet això, els tècnics de GEMPSA han començat a fer la neteja exhaustiva de la bassa. Per fer-ho, es fa servir un desengreixant biodegradable elaborat especialment per tractar aquest combustible. Un producte amb un component biològic que, combinat amb aigua a pressió, permet fer desaparèixer completament qualsevol rastre del fuel-oil. Paral·lelament, aquest dijous s’ha iniciat la revisió de totes les canalitzacions del col·lector per on podria haver circulat el fuel-oil des de la bassa fins a la depuradaora, per eliminar-ne qualsevol possible rastre.

S’estima que a principis de la propera setmana es podrà donar per eliminat qualsevol rastre del combustible en tota la zona afectada i, per tant, es podrà donar per resolt aquest episodi. Quedarà només tractar tot el combustible recollit, que les analítiques han determinat que es tracta de fuel-oil. Ara, un cop concretat la naturalesa del combustible vessat, s’està a l’espera de rebre els permisos corresponents per procedir a la gestió i al tractament dels residus que estan emmagatzemats en contenidors especials a la depuradora.

Darrera actualització: 24.09.2021 | 11:59