El Punt Lila afavoreix la celebració d’un Escaldàrium lliure d’agressions masclistes i LGTBIfòbiques

Dimecres, 20 de juliol de 2022 a les 00:00

El Punt Lila instal·lat al parc de Can Rius durant els actes nocturns de l’Escaldàrium atén 350 consultes i clou dos nits de servei sense haver de fer cap intervenció motivada per una agressió sexual o LGTBIfòbica

L’informe de valoració del Punt Lila instal·lat al parc de Can Rius el 8 i el 9 de juliol, elaborat per la fundació AGI (Assistència i Gestió Integral), detalla que al llarg de les dues nits es van atendre 350 consultes, entre el personal de la carpa i la parella itinerant. També conclou que no es va haver d’atendre ni es va tenir constància de cap agressió o assetjament i que es van gestionar els punts foscos (tancant l’accés i alertant al servei de seguretat).

El Punt Lila es va instal·lar cada una de les nits a partir de les 23.30 amb el doble objectiu d’informar i sensibilitzar a la ciutadania i assessorar, acompanyar, assistir i activar el protocol de violència masclista i/o lgtbifòbica, en cas que hagués estat necessari. Aquesta funció es fa des de la carpa i també a través de la parella itinerant que, entre altres, reparteix material de sensibilització, detecta punts foscos de la festa i voltants i para atenció a actituds relacionades amb qualsevol tipus de violència.

L’informe apunta alguns aspectes de millora, com ara revisar la ubicació (amb la carpa situada en un lloc molt visible i de fàcil accés però massa a prop de la música dels concerts com per poder comunicar-se amb facilitat). També alerta sobre les concentracions de persones a la zona de l’aparcament de Les Cremades durant les hores de festa nocturna sobre la qual cal intensificar les actuacions de seguretat i vigilància.

Darrera actualització: 20.07.2022 | 11:57