El projecte del Cinema Ideal és el document del mes de novembre de 2020

Dimarts, 3 de novembre de 2020 a les 11:35

Aquest mes de novembre, l’arxiu presenta el projecte per la construcció del que va ser el Cinema Ideal aprovat per la Comissió Permanent el 2 de setembre de 1924

El 2 de setembre de 1924 la Comissió Permanent de Caldes de Montbui, el que seria avui la junta de govern local, aprovava el projecte de construcció d’un cinema al carrer Major 1-3-5 presentat per la propietària dels immobles, Isabel Sans Estapé. Aquest va ser l’inici del mític Cinema Ideal, que durant anys va oferir obres del setè art entre el carrer Major, el carrer dels Corredossos i, en aquell moment, la plaça del Progrés on es situava la façana amb l’accés.

El cinema es va projectar amb dues plantes. Al plànol de la planta baixa és on hi havia les taquilles, el vestíbul, el pati de butaques, els serveis i la pantalla, i a la primera planta s’ubicaven més butaques i la saleta del projector.

L’expedient recull petites modificacions al projecte original per ordre del Govern Civil de la Província i la sol·licitud d’inauguració del cinema al febrer de 1925.



 

Darrera actualització: 02.12.2020 | 13:09