El projecte de La CEL de Caldes entre els tres finalistes dels Transformative Action Awards 2022

Dijous, 24 de novembre de 2022 a les 00:00

La Plataforma de Ciutats Sostenibles escull el projecte de La CEL de Caldes com un dels tres finalistes de l’edició 2022 dels Premis a l’Acció Transformadora entre un centenar de projectes internacionals

La CEL de Caldes és un dels tres projectes finalistes dels Transformative Action Awards, un premi que anualment atorga la Plataforma de Ciutats Sostenibles. La Comunitat Energètica Local opta a ser reconegut com el millor projecte de transformació urbana sostenible d’Europa d’aquest 2022. Els altres dos finalistes són un projecte de desenvolupament de la ciutat de Łódź, a Polònia, i un projecte de transformació d’una antiga regió minera de Romania.

El projecte de La CEL ha estat escollit finalista entre més d’un centenar de propostes fetes per part de ciutats, regions i organitzacions de tot Europa. En aquesta convocatòria del premi s’hi han presentat ciutats com Barcelona, San Sebastián, Milà, Florència, Lió, París o Berlin. Totes les iniciatives que s’han fet arribar entraran a formar part d’una base de dades pública perquè serveixin d’inspiració a altres ciutats i organitzacions.

Els responsables d’aquest guardó valoren el fet que la comunitat energètica local prioritza la reducció d'emissions de CO2, l'ús de l'energia fotovoltaica i la implicació de la ciutadania en el codisseny d'un nou model d'eficiència i independència energètica. A més, posen en valor el fet que la iniciativa també pretén lluitar contra la pobresa energètica i garantir que les persones tinguin accés a una energia segura, renovable i assequible.

Els Transformative Action Awards està organitzats per ICLEI Europe, la Plataforma de Ciutats Sostenibles, una xarxa global de més de 2.500 governs locals i regionals de més de 125 països compromesos amb el desenvolupament urbà sostenible. Un guardó que compta amb el suport del Comitè Europeu de les Regions i del Banc Europeu d’Inversions.

El guanyador es donarà a conèixer el 9 de desembre en una cerimònia celebrada durant la reunió de la Comissió ENVE del Comitè Europeu de les Regions. El projecte guardonat rebrà 10.000 €, així com el reconeixement i la difusió que es farà del premi des d’aquest organisme.

Darrera actualització: 24.11.2022 | 11:01