El projecte d’ampliació i remodelació del CAP Joan Mirambell i Folch de Caldes de Montbui s’acabarà a la tardor

Dilluns, 24 de febrer de 2020 a les 18:00

L’Ajuntament posa a disposició del Departament de Salut espais municipals per alleugerir les interferències de les obres sobre els serveis del CAP 

Es fa una ampliació del centre de més de 466m2 i una remodelació d’uns 508m2

Les obres del Centre d’Atenció Primària (CAP) Joan Mirambell i Folch de Caldes de Montbui finalitzaran durant la tardor d’aquest any. Estava previst que el projecte d’ampliació i remodelació s’acabés a mitjan 2019, però diverses dificultats en les fases de les obres han endarrerit els terminis previstos inicialment.

El Departament de Salut ha informat del cronograma de les obres durant la visita al centre que han fet avui l’alcalde, Isidre Pineda, el director executiu del Sector Sanitari Vallès Oriental del Servei Català de la Salut, Joan Parellada, les regidores Ángeles Llive (Salut) i Núria Carné (primera tinenta d’alcalde) i la cap de Relacions Corporatives de l’Àmbit Metropolità Nord del Servei Català de la Salut, Eva Sànchez, amb altres autoritats.

El projecte suposa una millora dels recursos, equipaments i estructura del CAP, perquè pugui oferir una millor prestació de serveis d’atenció sanitària, tant a Caldes de Montbui com a la resta dels municipis de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS), que comprèn Sant Feliu de Codines i Gallifa.

Les reformes s’estan duent a terme amb el CAP en funcionament, per aquest motiu s’ha procurat reduir al màxim les incomoditats que això pugui ocasionar tant als usuaris com als mateixos treballadors del CAP.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Caldes de Montbui ofereix al departament de Salut espais municipals als quals es podrien traslladar provisionalment alguns serveis i professionals del CAP, amb l’objectiu d’alleugerir l’ocupació de l’equipament durant les obres. També ofereix el trasllat de les ambulàncies del SEM a la Central d’Emergències instal·lada al polígon La Borda, on actualment s’allotgen Bombers Voluntaris i Associació de Voluntaris de Protecció Civil.

Xifres i millores del projecte

El projecte preveu que hi hagi una ampliació del centre de més de 466 m2 i una remodelació d’uns 508 m2, tant a la planta inferior com a la superior.

Alguna de les millores més significatives són l’obertura de consultes específiques, que permetran que el CAP aculli el servei d’odontologia per a tota l’ABS, i la creació de nous espais, com ara la sala d’educació sanitària, que permetrà fer sessions grupals per a educació sanitària o d’altres finalitats.

També s’incrementaran les consultes, amb l’objectiu de millorar l’adaptabilitat dels horaris de l’equip i dels altres professionals que hi donen suport (com la llevadora, psicòleg, psiquiatre o fisioterapeuta), i s’està reestructurant, amb reformes i ampliacions, la planta inferior per agrupar i millorar els espais per a tots els professionals que treballen en les ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

La reordenació del CAP, amb l’ampliació dels espais per ubicar tots els serveis a la planta inferior, és una altra millora que s’aconseguirà amb les obres.

Un CAP construït el 1997 per millorar l’atenció dels veïns de Caldes de Montbui, Sant Feliu de Codines i Gallifa

El CAP Joan Mirambell i Folch va ser construït l’any 1997 per donar els serveis d’atenció a la salut a la ciutadania del municipi de Caldes de Montbui (amb una població, aleshores, d’uns 12.000 habitants) i per ser capçalera dels serveis de l’àrea bàsica de salut (ABS), que inclou també els municipis de Sant Feliu de Codines i de Gallifa.

Actualment, el municipi ja té més de 17.500 habitants i des de fa uns anys s’havia plantejat l’ampliació de l’edifici actual per tal d’adequar-lo a aquest creixement poblacional i a la nova organització dels serveis de proximitat. L’import de l’obra adjudicada és de 1.133.064€ i l’import de l’equipament és de 215.000€.

El Servei Català de la Salut i l’Ajuntament de Caldes de Montbui volen fer un  reconeixement i agraïment per la comprensió dels ciutadans i dels professionals que treballen al CAP per les molèsties generades per les obres, amb el convenciment que el projecte d’ampliació i remodelació del CAP ajudaran a millorar l’atenció sanitària de les poblacions de Caldes de Montbui, Sant Feliu de Codines i Gallifa.

Darrera actualització: 24.02.2020 | 18:22