El primer espai de cal·listènia de Caldes, una proposta juvenil feta realitat

Dimecres, 29 de juny de 2022 a les 00:00

La reforma del Parc del Bugarai ha permès instal·lar el primer espai de Cal·listènia de Caldes. La iniciativa va sorgir d’una proposta feta a través dels pressupostos participatius de Joventut

Una de les novetats importants del Parc del Bugarai és la nova zona de cal·listènia. Un espai per fer entrenament físic que ha demanat específicament per un grup de joves de caldes de Montbui a través dels pressupostos participatius de la regidoria de Joventut que, finalment, s’ha fet realitat.

La iniciativa, ha comptat amb la participació activa dels joves que han vertebrat tot el procés des de la presentació de la proposta pels pressupostos del 2020 fins a la instal·lació definitiva, aprofitant ara la reforma del parc, de tots els elements. Durant aquest temps, s’han mantingut diverses reunions entre els joves i els tècnics municipals per decidir els elements a instal·lar i quina era la millor ubicació per treure el màxim rendiment de l’espai.

La regidora de Joventut, Laia Cuscó, ha participat a la festa d’inauguració del parc de cal·listènia. 

El nou espai de cal·listènia està pensat i dissenyat per practicar diverses disciplines esportives urbanes. Un nou equipament pels amants de l'street workout i per a totes aquelles persones que volen fer exercici a l'aire lliure. Així ho ha explicat Eliseu Sallés, responsable de l'empresa Main, l'encarregada de dissenyar i instal·lar els elements de cal·listènia. 

L’street workout és una disciplina d'entrenament que es basa en la realització d'exercicis bàsics com dominades, flexions o abdominals. Moviments corporals que es duen a terme únicament amb el propi pes corporal i gràcies a diferents aparells dissenyats específicament per això. Es tracta  d’uns exercicis que van més allà de l’entrenament.

Darrera actualització: 29.06.2022 | 10:55