El poblat iber de la Torre Roja renova la senyalització

Dimecres, 23 de desembre de 2020 a les 18:55

Thermalia. Museu i Oficina de Turisme han portat a terme la renovació dels 11 plafons informatius que estan instal·lats al poblat iber de la Torre Roja

 

Els nous plafons, que senyalitzen i expliquen la història del jaciment iber de la Torre Roja de Caldes de Montbui porten com a encapçalament el nom de l’explicació que recullen a sota: El poblat ibèric de Torre Roja, un recorregut per la història del Jaciment, un habitatge del segle I aC, una ferreria del segle I aC, una necròpolis o un assentament medieval del segle VIII-X dC són només alguns dels títols dels nous plafons. En total s’han renovat 11 punts d’informació, i l’operació ha tingut un cost de 1.672,22 €.

En els plafons s’explica, mitjançant imatges i infografies, les diferents fases d’ocupació del poblat, la presència d’un magatzem de dòlies per a vi, d’un espai destinat a una ferreria i la localització d’enterraments perinatals ibèrics així com una necròpolis vinculada amb l’assentament medieval.

En el turó de la Torre Roja, que s’eleva a 393m sobre el nivell del mar, es poden visitar les restes arqueològiques d’aquest assentament iber, entre el segle IV aC fins al I aC I des de la torre medieval es pot gaudir d’una bonica vista panoràmica de la zona.

 

 

 

Darrera actualització: 23.12.2020 | 21:27