El Ple aprova per unanimitat una moció contra el tancament de Bosch a Lliça d’Amunt

Divendres, 26 de març de 2021 a les 12:00

La moció de rebuig al tancament de la planta de Bosch a Lliça d’Amunt rep el vot a favor de totes les formacions polítiques. Els grups impulsors del text han penjat una pancarta contra la decisió

El ple del mes de marc ha aprovat per unanimitat la moció presentada pels grups municipals d'ERC-AM, del PSC-CP, de la CUP-Amunt i de Junts de rebuig al tancament de la planta de Bosch a Lliça d’Amunt i de suport als treballadors i treballadores afectades. El text rebutja totalment la decisió de tancar la fàbrica, demana la col·laboració de les administracions públiques per evitar el tancament i exigeix a totes les administracions implicades el compromís per tirar endavant un pla de viabilitat de la planta. En aquest sentit, la moció insta també a la direcció de Bosch a replantejar-se el tancament i demana a la Generalitat que actuï com a intermediari per buscar una solució que permeti salvar els llocs de treball.

Paral·lelament, aquest divendres, els representants dels grups municipals impulsors de la moció han penjat al balcó de l’Ajuntament una pancarta en contra del tancament de la planta i en suport als treballadors i treballadores afectades.

El tancament d’aquesta planta de la multinacional alemanya afectarà gairebé mig miler de llocs de persones sense feina. Bona part dels treballadors afectats pel tancament té més 50 anys, el que provocarà un impacte social important, sobretot al Vallès Oriental. Es tracta del segon tancament que es produeix en l'últim any del grup Bosch a Catalunya, després del de la planta de Castellet.

Per aquest motiu, la moció aprovada també demana un pla català en favor del sector de l'automòbil que permeti la seva transformació i que eviti la pèrdua massiva de llocs de treball, posant la mirada en la potència que representa l'electrificació de l'automòbil, representant la voluntat de tornar a liderar el sector novament i presentant-se com el millor oferent per a aquest nou escenari.

Darrera actualització: 26.03.2021 | 11:31