El Ple aprova la denominació de tres nous espais públics amb noms dedicats a les dones

Divendres, 29 d'abril de 2022 a les 15:00

El Mirador de la Ignasieta, la plaça de les Bugaderes i el parc de Rosa Sensat són els noms escollits per batejar tres nous espais públics de Caldes de Montbui

La sessió ordinària del ple del mes d’abril ha donat el vistiplau a les propostes de denominació de tres nous espais públics de Caldes de Montbui. En concret, els nous noms que s’incorporen al llistat de places i carrers del municipi són: Mirador de la Ignasieta, plaça de Les Bugaderes i el parc de Rosa Sensat. Les tres noves incorporacions són de noms de dona amb la voluntat de continuar feminitzant els espais públics de la localitat.

Les noves denominacions es va acordar en la reunió de la Comissió de Nomenclátor que es va dur a terme el passat 9 de març. És la segona vegada que es reuneix aquest organisme en aquesta legislatura per tal decidir les denominacions de nous espais públics del municipi. En les dues ocasions, els nomes escollits han estat de dones amb l’objectiu de reivindicar i fer més visible el paper de la dona.

 

Ubicació dels nous espais

El Mirador de la Ignasieta és el nom escollit per batejar el nou mirador que s’està construint al costat de la nova promoció d’habitatges al carrer Raval Canyelles, just al final del carrer Rector Alemany. Amb aquesta denominació es vol retre homenatge a Ignasia Plans Carreras, la que va ser la llevadora municipal des del 1929 al 1965.

La plaça de les Bugaderes és l’homenatge a les dones que es van passar hores i hores rentant roba als safarejos de Caldes de Montbui. Per això, s’ha decidit denominar amb aquest nom la plaça que hi ha just al darrera de l’entrada del safareig de la Canaleta. Es tracta de l’espai ubicat entre els carrers General Padrós i Raval Canyelles.

Finalment, també s’ha escollit el nom de Rosa Sensat per batejar el nou parc que s’acaba de construir al costat de l’escola Montbui, a la cantonada dels carrers Doctor Fleming i Pau Casals.

Darrera actualització: 29.04.2022 | 15:06