El Pavelló Bugarai fa un salt qualitatiu amb la posada en marxa dels nous vestidors

Dimecres, 29 de setembre de 2021 a les 10:30

Els nous vestidors que permeten l’accés directe a la pista, han dotat el Pavelló Bugarai d’una àmplia entrada principal que millora el confort, la seguretat i la privacitat de la pràctica esportiva

Les obres, que han consistit en la construcció d’un mòdul adossat a la façana sud, davant la zona verda del carrer de M. Aurèlia Capmany, han suposat una ampliació del conjunt del Pavelló Municipal d’Esports Bugarai que, sense afectar-ne l’estructura existent, s’ha dotat d’una àmplia entrada principal amb dos accessos i un hall que actua com a distribuïdor cap als dos espais diferenciats: el de pista i el dels nous vestuaris que permeten l’accés directe d’esportistes a la pista.

Els nous vestuaris, que s’han construït adossats a l’estructura ja existent del pavelló, es componen de dos mòduls que ocupen una superfície total construïda de 465,90m2, i s’han realitzat per donar resposta a una necessitat d’espai latent i facilitar el trànsit entre els vestidors i el pavelló, evitant el pas pel carrer que s’havia fet fins ara.

El mòdul A inclou 4 vestidors per esportistes i 2 per a àrbitres amb banys adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. El mòdul B disposa d’espais logístics com la consergeria, el magatzem, l’espai per a instal·lacions i dos serveis públics (un per a homes i un altre per a dones).

Les obres, que van ser adjudicades per un import de 457.365,66€, les ha realitzat l’empresa Barnasfalt.

L’alcalde Isidre Pineda, la regidora d’Esports Núria Carné, el regidor d’Urbanisme Jordi Martín i representants dels centres i de les entitats i associacions que fan ús del Pavelló Bugarai han visitat aquest dimecres a la tarda les noves instal·lacions i els vestidors que estan operatius des d’aquest mes de setembre.

Un pavelló que recupera poc a poc l’activitat esportiva

Situat al barri Bugarai, aquest pavelló municipal d’esports construït l’any 2003 va passar dels 1.000 usos setmanals que tenia als seus inicis a tenir-ne entre 1.600 i 2.000 setmanals just abans de la pandèmia. Uns usos que van anar augmentant a mesura que es van anar introduint millores, i que anaven des de l’assignatura d’Educació Física i activitats extraescolars dels centres educatius de la zona l’Escola El Calderí i l’Institut Pic del Vent fins a la secció de Futbol Sala del CN Caldes, que va arribar a tenir 24 equips que movien 200 esportistes federats. També feia ús del pavelló l’Associació de Futbol Sala de Caldes per a les lligues que organitzava en l’àmbit amateur i veterà tant entre setmana com en cap de setmana, així com també, en menys freqüència, però no menys importants, la Penya Verdaguer que organitza el el Torneig Quique de Futbol Sala i l ’Associació de Veïns del Bugarai amb l’organització d’activitats esportives.

Parlem, per tant, d’una instal·lació esportiva que funcionava ple rendiment fins l’esclat de la pandèmia i que requeria l’adequació dels vestidors que s’havien quedat obsolets i resultaven insuficients per assistir al volum d’esport que es feia al pavelló.

Les actuacions més importants realitzades en els darrers anys al pavelló Bugarai són: la pavimentació exterior del recinte (13061,95€) i la instal·lació de la cortina divisòria (5571,96€) que va tenir lloc l’any 2012; l’obertura de finestres de ventilació lateral (2148,49€).l’any 2013; la instal·lació de megafonia (3632,42€) l’any 2016 i la renovació total del paviment (18205,72€) l’any 2017. Precisament, la renovació del paviment va incrementar la necessitat dels nous vestidors per tal de garantir que l’accés a la pista es fes amb calçat per evitar-ne el deteriorament.

Un altre dels motius pels que es feien necessaris els nous vestuaris a l’interior del pavelló era possibilitar que, en cas d’ascens de categoria, els equips federats poguessin competir sense entrebancs per la normativa esportiva que obliga a tenir accés directe des dels vestidors a la pista, i per garantir que qualsevol acte, esportiu o no, es pugui fer amb comoditat i garanties de privacitat i seguretat.

Aquesta temporada 2021-2022 que tot just encetem es presenta esperançadora pel que fa a la represa de l’activitat en general aturada per la pandèmia, i per tant, es preveu un increment progressiu de l’activitat esportiva al pavelló, sempre d’acord amb la fase de la pandèmia en la que ens trobem i amb les mesures de seguretat dictades per les autoritats sanitàries.


 


 

Darrera actualització: 30.09.2021 | 14:55