El Parc Reial es tornarà a instal·lar al Parc de Can Rius durant la primera setmana de gener

Dimecres, 21 de desembre de 2022 a les 00:00

El 3, 4 i 5 de gener el Parc de Can Rius es tornarà a transformar en el Parc dels Reis Mags. El programa també preveu l’entrega de claus de la ciutat i la Cavalcada Reial pel centre del municipi

El Parc dels Reis Mags de l’Orient es tornarà a instal·lar al parc de Can Rius. El 3, 4 i 5 de gener aquest espai es transformarà en el campament on els infants de Caldes de Montbui podran entregar les seves cartes als patges reials i a ses majestats.

L’herald, el missatger dels Reis Mags d’Orient, ha presentat en roda de premsa com serà la visita de ses majestats a Caldes de Montbui amb la col·laboració de la Comissió de Reis i l’Ajuntament. Acompanyat de l’alcalde, Isidre Pineda, i la regidora de Cultura, Laia Cuscó, ha explicat el funcionament del Parc Reial i de la Cavalcada.

El Parc dels Reis Mags repeteix la fórmula de l’any passat

El Parc dels reis Mags estarà en funcionament del dimarts 3 al dijous 5 de gener. En concret, el 3 i 4 de gener es podrà visitar entre les 17 h i les 20.30 h. Mentre que el dijous 5 de gener l’horari serà d’11 a 13.30 h. Com en l’anterior edició, l’accés al Parc dels Reis Mags es farà pel pont de Can Rius i la sortida dels visitants serà per la plaça de Taunnustein.

En aquesta nova edició, hi haurà més de 200 metres lineals del Parc de Can Rius ambientats i transformats per tal de fer que els visitants visquin una experiència màgica. Una iniciativa que fan possible una setantena de persones.

Els visitants disposaran de 30 minuts per passejar, visitar els diferents espais, entregar les cartes i saludar als patges i a ses majestats. Els dies 3 i 4 de gener ses majestats encara no hauran arribat i, per tant, qui rebrà les cartes dels infants seran els i les patges reals. El dia 5 de gener, en canvi, els Reis Mags sí que rebran directament les cartes de mans dels infants.

Tots els assistents han de reservar entrada gratuïta per poder accedir. Aquest any seran entrades individuals per a cada persona que accedeixi al recinte i es podran reservar a la web de caldescultura.cat partir del dijous 22 de desembre a les 12 h.

La Cavalcada Reial repetirà el recorregut de l’any passat

El dimecres 5 de gener, a les 18 h es recupera la tradicional xocolatada prèvia a la cavalcada a la plaça de Can Rius. Posteriorment, a les 18.30 h a la plaça del Parc de Can Rius es farà l’acte d’entrega de les claus de la vila als Reis Mags. Finalment, a les 19 h els Reis Mags començaran la cavalcada que sortirà des de l’antiga presó. A partir d’aquest punt, les carrosses i tota la comitiva reial baixarà pel carrer Major fins arribar a la plaça de l’Àngel. A partir d’aquí, continuarà recorrent tota l’avinguda de Pi i Margall fins a la zona d’El Tint, on acabarà el recorregut i ses majestats marxaran per començar repartir els regals per les cases. La previsió és que tot el recorregut es pugui fer en una hora i mitja, aproximadament.

Crida per participar i preparar l’arribada i recepció de Ses Majestats

La Comissió de Reis, a través del Punt de voluntariat i entitats, fa una crida per participar i preparar l’arribada i recepció de Ses Majestats, els dies 3,4 i 5 de gener. Hi poden col·laborar totes les persones majors de 16 anys que vulguin i puguin ajudar en la preparació i recepció de Ses Majestats. Les persones interessades poden contactar a través d’aquests telèfons: Gerard 667270702 i Toni 680729604.

Darrera actualització: 22.12.2022 | 11:52