El nou parc calderí rep el nom de Rosa Sensat, mestra impulsora de l’escola pública catalana

Divendres, 20 de maig de 2022 a les 00:00

Caldes incorpora un altre espai amb nom de dona en inaugurar el parc de Rosa Sensat (al costat de l’Escola Montbui), amb l’espectacle de Marcel Gros La gran A...ventura, divendres 27 de maig, a les 17 h

L’acte de divendres 27 de maig celebra la incorporació d’un nou espai familiar al carrer del Doctor Fleming, al costat de l’Escola Montbui. Amb l’obertura d’aquesta zona de lleure i jocs infantils, el centre té per fi el seu propi parc de referència per proximitat geogràfica (com ho és l’Ametller per a l’Escola Pia, el Bugarai per a l’Escola El Calderí i Can Rius per a l’Escola El Farell).

El nou parc rep el nom de Rosa Sensat (1873-1961), mestra que va contribuir a la creació de l’escola pública catalana i un referent en la incorporació de mètodes basats en el respecte a les persones i en el caràcter pedagògic del joc.

Aquesta denominació forma part de les accions per a la feminització dels noms d’espais públics, amb la voluntat d’anar construint un nomenclàtor que visibilitzi la dona. El passat abril, alhora que s’aprovava nomenar Rosa Sensat aquest parc, es va acordar incloure també els noms de Mirador de la Ignasieta (al carrer Raval Canyelles) i plaça de les Bugaderes (al costat del Safareig Termal La Canaleta).

Inauguració del parc amb Marcel Gros

Per celebrar l’obertura del parc, el divendres 27 de maig a les 17 h, tindrà lloc l’espectacle per a públic familiar La gran A...ventura, de Marcel Gros.

Marcel Gros, pallasso d’ofici, fa una visita guiada a través del seu univers particular en forma d’autobiografia esbojarrada. Amb les actuacions estel·lars d’un gran paper platejat, un cubell d’escombreries, un viatge a bord d’una A majúscula, la camisa del papa, el mim, el faquir… Espectacle multi-còmic mini-mèdia, indicat única i exclusivament per tothom.”

https://marcelgros.com/portfolio/la-gran-aventura/

Darrera actualització: 23.05.2022 | 11:29