El nou format del Mercat de Nadal supera totes les expectatives i exhaureix les 30.000 racions de brou previstes

Dijous, 9 de desembre de 2021 a les 00:00

Milers de persones visiten el Mercat de Nadal. Durant els nou dies que ha durat s’han fet més de 10.000 litres de caldo, i s’han repartit 30.000 racions de brou, 6.000 de carn d’olla i 1.600 de llentíes

El nou format del Mercat de Nadal de Caldes de Montbui ha superat totes les expectatives. L’aposta per un format més europeu i l’ampliació de les dates ha facilitat que, durant els nou dies que ha estat en funcionament, milers de persones s’han passejat pels carrers del municipi i han visitat les parades instal·lades a la plaça de la Font del Lleó.

La regidora de Comerç i Turisme, Carme Germà, fa una valoració del funcionament del Mercat de Nadal. 

Un altre dels atractius del Mercat de Nadal ha estat veure en funcionament l’olla més gran de Catalunya. Entre el 26 de novembre i el 8 de desembre s’han repartit més de 30.000 racions de brou i més de 6.000 racions de verdures i carn d’olla. Per cuinar-ho, durant els dos caps de setmana s’han bullit més de 10.000 litres de caldo fets amb aigua termal. També es van exhaurir els 3.500 gots que estaven a la venda per poder degustar el brou. Pel que fa a les llegums, s’han repartit més de 1.600 racions de llenties que s’han cuinat també amb aigua termal. Això equival en més de 250 quilos de llenties cuites durant els dos caps de setmana del Mercat de Nadal.

Precisament, aquestes dades han estat possible gràcies a les obres que han permès habilitar la cuina de l’antic Col·legi del Carme com a obrador. El fet de disposar d’aquest nou espai equipat per preparar els ingredients del caldo ha facilitat que s’hagin pogut elaborar aquestes grans quantitats de brou i de carn d’olla.

Més enllà de la gran afluència de públic registrada durant aquests dies, també han estat un èxit les activitats familiars que s’han programat durant tots els dies. Totes elles han registrat una important presència de públic i de participació.

Èxit de la campanya de promoció comercial i turística

Les 1.000 ampolles de brou que es podien aconseguir a canvi de 3 tiquets de compra als comerços de Caldes es van exhaurir ràpidament. De fet, en menys de 10 dies ja no hi havia existències. A banda d’aquestes, també s’han venut les 2.000 ampolles de brou termal que es podien adquirir durant els dies de Mercat de Nadal.

En aquest sentit, els comerços del municipi han valorat molt positivament el funcionament de la fira. Una opinió molt similar a la que tenen els responsables de les parades i els visitants del Mercat de Nadal. En tots els casos han destacat l’elevat volum de vendes que hi ha hagut, la bona afluència de públic i, per part dels visitants, han destacat l’organització de les parades, adaptada a la situació pandèmica provocada per la COVID-19.

Darrera actualització: 09.12.2021 | 14:52