El museu Thermalia crea un joc d’activitats familiars

Dilluns, 26 de febrer de 2024 a les 00:00

Thermalia presenta una experiència per conèixer la història termal de Caldes de Montbui de forma lúdica i en família. El joc està dissenyat amb diferents parts que tenen com a fil conductor les aigües termals mineromedicinals del municipi. La iniciativa sorgeix de la voluntat del Museu d’adreçar-se al públic familiar

Es tracta d’activitats per fer en grup i/o en família, que tenen com eix les aigües termals i que es poden adquirir i fer de forma independent.

Una activitat per fer a la plaça de la Font del Lleó

La primera part del joc, que consisteix en una guia per fer un ungüent romà, és una activitat que combina elements del termalisme com són l'origen de l'aigua mineromedicinal i l'origen romà de les termes de Caldes de Montbui, amb una part pràctica, gairebé alquímica, per realitzar un ungüent romà. Aquesta primera part del joc, es presenta en un sobre de paper que inclou un receptari i tots els estris i ingredients per a l’elaboració de l’ungüent natural, que vol posar-nos dins un context d’una època pretèrita del termalisme. Així, aquest joc inclou un potet, herbes medicinals, una espelma de cera d’abella, etiquetes i colors per retolar i un receptari que inclou les instruccions per a la realització i etiquetatge de l’ungüent. Aquesta activitat, pensada per fer al voltant de la Font del Lleó i de les termes romanes, es proposa fer amb l’aigua que brolla de la Font del Lleó.

Amb aquesta activitat les famílies poden conèixer millor quin és l’origen de l'aigua hipertermal de Caldes de Montbui, la Font del Lleó i la presència romana en aquestes contrades, així com gaudir de la fabricació d'aquest producte de medicina natural que es podran emportar i guardar a la seva farmaciola.

Una activitat per fer al voltant dels safaretjos termals

La segona experiència que proposa el Museu Thermalia dins aquest format de joc ens acosta a elements importants d’identitat de la població com són els safaretjos per fer la bugada amb aigua termal, recordant un dels oficis vinculats a l’aigua termal del municipi com és el de les bugaderes.

Aquesta segona part del joc inclou una auca amb la informació i els passos a seguir per rentar la roba. Entre altres elements, el joc inclou una samarreta i sabó natural per a fer l’activitat al voltant dels safaretjos de Caldes de Montbui.

Per a la confecció d’aquest joc, des del Museu Thermalia s’han ideat, confeccionat i adaptat algunes de les activitats que ja s’hi porten a terme des dels serveis educatius del museu, per tal de fer-les properes tant a famílies com a persones de totes les edats, permetent conèixer el patrimoni i la història de la població també en format joc.

El format del joc és volgudament adaptable però també fet amb intenció d’allunyar-nos per una estona de les pantalles i de les noves tecnologies, per gaudir fent l’activitat en família i deixar-se portar a temps passats per unes hores.

Dins aquest format d’experiències adaptades a les famílies està previst que en breu, el joc pugui incloure una tercera part. Seguint l’estètica que ens transporta a finals del segle XIX o principis del XX, la tercera part serà un diari on es podran llegir notícies, informacions, jocs de paraules, vinyetes i molt més, al voltant del parc de Can Rius.

Cada un dels jocs es pot adquirir de manera independent o combinada al Museu Thermalia dins els seus horaris habituals o comprar-lo a la web https://www.visiteucaldes.cat/botiga_thermalia/.

Es recomana fer-ne reserva prèvia al telèfon 93 865 41 40 o per correu electrònic: thermalia@caldesdemontbui.cat

Els preus de les experiències

Joc Ungüent Romà: 3€

Joc Safareig infant: 5€

Joc Safareig adult: 8€

Joc combinat infant: 7€

Joc combinat adult: 10€

Darrera actualització: 28.02.2024 | 09:56