El mural de l’Escaldàrium queda recollit en un time-lapse

Dijous, 8 de juliol de 2021 a les 14:00

La creació del mural de l’Escaldàrium per part de l’artista Roc Blackblock ha quedat recollit en un time-lapse produït per l’Ajuntament amb l’objectiu de deixar constància documental del moment

Entre el dilluns 28 de juny i el divendres 2 de juliol, la plaça de la Font del Lleó es va transformar completament amb la creació del mur de l’Escaldàrium. Durant aquella setmana, l’artista Roc Blackblock va pintar un mural gegant amb els principals personatges de la Festa del Foc i de l’Aigua de Caldes. Per deixar constància gràfica i documental del procés, des de l’Ajuntament s’ha produït un time-lapse que recull tot el procés de creació i com, dia a dia, el mural va anar prenent forma en aquest espai. Un testimoni visual important per un element que transforma de forma significativa l’entorn del centre històric de Caldes de Montbui. L’estrena del vídeo s’ha fet coincidir amb el cap de setmana principal dels actes de l’Escaldàrium 2021.

El mur, d’entre 12-15 metres d’alçada i uns 5-6 metres d’amplada, és la paret lateral del Museu Thermalia i està just al darrera de les Termes Romanes. El nou mural representa els elements principals de l’Escaldàrium i és visible des de diferents punts de l’entorn, tot i que la imatge completa es té des de l’espai que connecta les places de Can Rius i la de la Font del Lleó.

Aquesta intervenció artística, impulsada per la regidoria d’Escaldàrium, té com a objectiu completar el projecte de convertir la plaça de la Font del Lleó en la plaça de l’Escaldàrium. S’afegeix així a les bruixes i la Godra, els altres elements emblemàtics de la festa que ja estan representants a l’entorn de la plaça. D’una banda, amb el passatge de la Godra, dedicat a la bèstia de foc calderina, i d’altra banda amb la recent inauguració del passatge de Les Bruixes.

Darrera actualització: 08.07.2021 | 12:13