El Mercat s’omple de ciutadania responsable

Dimarts, 12 de maig de 2020 a les 17:00

Les parades de l’alimentació del Mercat setmanal, instal·lat a la calçada de Pi i Margall,  han rebut una afluència moderada però constant de ciutadania que ha pogut comprar amb comoditat i seguretat

Valoració de la regidora de Comerç i Consum, Núria Carné

Avui s’ha celebrat amb èxit la primera experiència de Mercat setmanal a Caldes de Montbui des de que es va declarar l’estat d’alarma. Unes 15 parades de verdures, fruites i altres productes d’alimentació s’han instal·lat a l’avinguda de Pi i Margall. Durant el matí hi ha hagut una afluència constant de persones compradores que han respectat la normativa difosa per l’Ajuntament sobre condicions de compra a les parades. La població ha respectat la distància de dos metres entre persones i l’obligatorietat de portar mascaretes i guants, premisses essencials per a la celebració d’un mercat segur.

El mercat ha rebut menys visites que en situació normal, però la valoració d’organització i marxants és positiva, perquè l’avinguda principal de Caldes de Montbui ha permès absorbir amb facilitat els fluxos de gent i vendre els productes amb garanties de seguretat.

La Piqueta i la Policia Local han col·laborat en l’organització d’un mercat segur gràcies a la ubicació, la distància entre parades, el disseny dels recorreguts i la comunicació d’estrictes mesures d’higiene i comportament.

El Mercat avançarà amb prudència

La primera experiència de mercat sota l’estat d’alarma ha estat prou positiva per garantir la seva continuïtat si les condicions sanitàries ho permeten. L’ampliació, però, estarà subjecta a l’evolució de les fases de desescalada i la valoració local sobre si es donen les condicions per incorporar altres parades.  

Amb la declaració de l’estat d’alarma, des de la fase 0, és potestat dels ajuntaments decidir la celebració o no de mercats ambulants d’alimentació. A Caldes de Montbui, el consistori ha volgut esperar a poder garantir una venda segura.

Darrera actualització: 12.05.2020 | 18:03

Imatges

Mercat setamanl Mercat setamanl Mercat setmanal