El 18 i 19 de març, onzena edició del Mercat de l’Olla de Caldes de Montbui, amb un centenar de parades, activitats per a tota la família, foodtrucks i l’olla més gran de Catalunya
Durant el cap de setmana es repartiran més de 6.000 racions de llegums cuites en aigua termal. Aquest any, com a novetat, els cigrons s’acompanyaran amb botifarra del perol i llardons
L’olla més grossa de Catalunya torna a estar a punt per arrencar el bull. El cap de setmana del 18 i el 19 de març arriba l’onzena edició del Mercat de l’Olla de Caldes de Montbui. Durant dos dies, el centre històric del municipi s’omple de parades de productes artesanals i activitats per a tota la família. Tot plegat, amb l’objectiu de posar en valor la cuina termal, i donar visibilitat als productes de proximitat i de qualitat.
L’olla més gran de Catalunya, amb capacitat per a 1.600 litres de caldo, és la protagonista del Mercat de l’Olla. En aquesta edició, està previst que es facin diverses coccions per repartir més de 6.000 racions de llegums cuits en aigua termal. En total, està revist cuinar 265 Kg de llegums, 100 Kg de llenties i 165 Kg de cigrons. A més, com a novetat, aquest any els cigrons s’acompanyaran amb botifarra del perol i llardons, i un bon raig d’oli d’oliva.
Durant tot el cap de setmana el centre històric de Caldes de Montbui s’omplirà amb un centenar de parades de productes gastronòmics i productes artesans, així com també diverses foodtrucks. El programa es completa amb un ampli ventall d’activitats i tallers per a tota la família. Les parades s’instal·laran a les places de l'Església, U d’Octubre, de la Font del Lleó i de Can Rius, i pels carrers del Forn, Samsó i del Pont. Tota la informació del Mercat de l’Olla està disponible a visiteucaldes.cat.
Activitats lúdiques i de benestar amb els alumnes del cicle de termalisme
Aquest any s’incorpora el nou espai “Relaxa l’Olla”, un espai d’activitats desenvolupades conjuntament amb els alumnes del Cicle Formatiu de Benestar i Termalisme de l’IES Manolo Hugué. En aquest sentit, han preparat 5 activitats diferents per fomentar, de forma lúdica, el termalisme i el benestar entre tot el públic. Entre tots els participants se sortejaran diversos productes i paquets termals.
Les activitats preparades per part dels estudiants són:
Els restaurants calderins se sumen amb la iniciativa “Se’ns en va l’olla”
Els restaurants de Caldes de Montbui participen al Mercat de l’Olla amb la proposta “Se’ns en va l’olla” amb l’objectiu d’oferir diferents exemples de gastronomia tradicional i termal. Aquesta proposta consisteix en la creació d'un plat estrella a mans dels restauradors calderins que s'inclourà en cada una de les seves cartes entre el 18 i el 26 de març. La desena de restaurants que participen de la iniciativa proposaran un plat singular inspirat en la cuina termal i tradicional, que ha de ser un homenatge a la cuina de proximitat i de qualitat.
A les cartes dels restaurants participants s’hi podran trobar els següents plats:
La nova edició del Mercat de l’Olla l’han presentat aquest dijous l'alcalde, Isidre Pineda, i la regidora de Turisme i Termalisme, Carme Germà.
Mario Serrano, Leire Iraola i Jennifer Zwierzyk, estudiants del Cicle Formatiu de Benestar i Termalisme de l'IES Manolo Hugué, han explicat la seva participació al Mercat de l'Olla.
També han parlat el responsable de Llegums Cuits Parellada, Christian Parellada, el cuiner responsable de la cocció dels llegums a l’Olla, Jordi Bufí, i el xef i propietari del restaurant Divergent, Joan Torné.