El lèxic sobre ciclisme centra el VI Gran Dictat

Dijous, 16 de juny de 2022 a les 00:00

Els alumnes de 5è de primària de tots els centres educatius de Caldes han participat aquest dijous en la 6a edició del Gran Dictat organitzat per l’Oficina de Català i la regidoria d'Educació

La Sala de Plens de l’Ajuntament ha estat l’escenari de la 6a edició del Gran Dictat. Aquesta activitat, organitzada conjuntament per l’Oficina de Català del CPNL i l’Ajuntament té com a objectiu el foment del català a través de lèxics esportius entre els alumnes de primària. En aquesta edició, el concurs s’ha centrat en el vocabulari de ciclisme. Les proves i les preguntes s’han elaborat a partir del recull A rodar. Lèxic de ciclisme. Pedalem en català! elaborat el 2019 pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental i l'Ajuntament de Caldes de Montbui, conjuntament amb el TERMCAT.

Com cada any, el lèxic l’han treballat els alumnes de 5è de totes les escoles de primària de Caldes de Montbui, però el Gran Dictat, a causa de la pandèmia, encara no s’ha fet amb públic. Per això, se n’ha organitzat una edició híbrida amb participació presencial i telemàtica. En concret, a la Sala de Plens de l’Ajuntament hi havia 16 alumnes, 4 representants de cada un dels centres escolars (El Calderí, El Farell, Montbui i Pia) i, la resta de companys i companyes, han seguit el concurs per via telemàtica.

L’equip verd ha guanyat el concurs (Manuel Auret – Escola El Calderí, Aurora Abadia – Escola El Farell, Tom Goula – Escola Montbui i Maria Diaz – Escola Pia) i el premi ha estat un joc d’Scrabble en català per a cada escola participant. L’equip blau ha quedat finalista (Maria Parellada – Escola El Calderí, Aleix Guarch – Escola El Farell, Martina Gibrat – Escola Montbui i Axel Ariza – Escola Pia) i el premi que han aconseguit per a la seva escola ha estat una subscripció anual a la revista Petit Sàpiens.

La regidora de Foment del Català, Laia Cuscó, el regidor d’educació, Josep Busquets, l’alcaldessa accidental, Núria Carné, i la directora del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental, Pietat Sanjuán, han donat la benvinguda als alumnes i a les escoles, i han agraït la seva participació.

La primera edició del Gran Dictat es va dur a terme el 2015. Per preparar aquesta activitat, es reparteix prèviament el vocabulari entre l'alumnat, que el pot practicar amb les diferents activitats creades específicament per l'Oficina de Català de Caldes, conjuntament amb les escoles. Les proves del concurs s’extreuen del programa “El Gran Dictat” de TV3. 

Darrera actualització: 16.06.2022 | 14:43