El Gran Recapte recull a Caldes 10500 kg de productes

Dilluns, 25 de novembre de 2019 a les 00:00

152 persones voluntàries han participat aquest cap de setmana al Gran Recapte que ha recollit 10500 kg de productes, uns 3000 kg menys que en la darrera edició

El nom del projecte és “Millora de la capacitat de la rotonda a la carretera C-59, PK 10+240. Tram: Palau-solità i Plegamans” i el seu objectiu donar solució als col·lapses diaris a la rotonda de Palau-solità i Plegamans, en les hores punta d’anada i tornada i que afecten al veïnat de Caldes de Montbui i poblacions properes. El projecte pretén donar resposta a una de les reivindicacions fetes pel municipi al govern català.

El projecte es va treure a licitació el passat mes de maig des del Departament de Territori i Sostenibilitat i es va adjudicar abans de l’estiu. El 18 de novembre es va signar el contracte amb l’empresa adjudicatària i es van iniciar els treballs topogràfics que encara continuaran al llarg d’aquesta setmana.

És previst que dilluns 2 de desembre comencin els treballs de construcció del nou vial que, tot i que no suposaran en cap moment talls de trànsit ni pas intermitent de vehicles, sí que impliquen l’estretament dels carrils existents, tant en direcció nord com sud, durant la durada de les obres. L’afectació més important arribarà al final de l’obra amb l’asfaltat de la darrera capa. Per això s’estudia fer aquesta feina de nit, tot i que la decisió final dependrà de si la temperatura nocturna que ha ha en aquells dies ho permet.

Les obres, que compten amb un pressupost de 711.000 euros i tenen una durada prevista de quatre mesos, consisteixen en la construcció d’un carril segregat que ha de permetre als vehicles que circulen pel tram de la variant de Palau-solità i Plegamans de la C-59 seguir en direcció a Caldes sense haver d’entrar a la rotonda. Això repercutirà en una major fluïdesa en el trànsit en els dos sentits: per als que ja no s’hauran d’aturar en anar direcció nord i pels que no hauran de cedir el pas de tant trànsit en circular direcció Barcelona.

 

En aquesta nova edició del Gran Recapte, organitzat per l’Ajuntament, en col·laboració amb Creu Roja, Càritas i les Esglésies Evangèliques Paraula Viva i George Lawrence, Caldes s’ha tornat a mobilitzar per afegir-se a la campanya de recollida d’aliments promoguda pel Banc d’Aliments de Catalunya. En total, la recollida a Caldes ha estat de 10500 kg de productes als establiments calderins participants on s’ha fet la recollida els dies 22 i 23 de novembre, i que són els supermercats i les botigues Ametller Origen Cabrabo, Coaliment, Condis, Bon Àrea, Dia, Mercadona., El Celler , Òptica Montbui , Stage Escola d’Arts Escèniques, Tot Música i l’ Escola Pia.

Enguany s’ha donat especial importància a la recollida d’oli, conserves i llet i s’ha facilitat fer les donacions tant als establiments com a través del web www.granrecapteonline.com.

Des de l’organització s’agraeix la participació de voluntaris i persones que han col·laborat, i es fa una menció especial als alumnes de secundària del Pic del Vent, l’institut Manolo Huguè i l’Escola Pia, que a través de l’assignatura de Servei Comunitari han donat suport i han posat una nota important de joventut als voluntariat.

Sobre la quantitat de producte recollit, uns 3000 Kg menys que l’any passat, l’organització atribueix el descens del recapte a tres possibles factors: la pluja de divendres, les dates del recapte – que en altres anys era l’últim cap de setmana de novembre quan tothom ja havia cobrat la nòmina mensual - i també el fet que s’ha fet poca publicitat a través dels mitjans de comunicació.

Darrera actualització: 25.11.2019 | 13:55