El document del mes de febrer és un plànol d’una llicència d’obres del 1896

Dimecres, 1 de febrer de 2023 a les 00:00

Aquest mes l’Arxiu Municipal mostra el plànol presentat l’any 1896 per un veí de Caldes de Montbui per a la construcció d’una casa a la carretera de Mollet a Moià, actual avinguda Pi i Margall, a l’alçada del número 15

Aquesta construcció, ubicada al carrer de Pi i Margall fent cantonada amb el carrer d’Homs, no es conserva actualment.

La petició adreçada a l’Ajuntament per la construcció d’un habitatge de planta baixa amb una porta d’entrada pels carros consta de la petició, del plànol de les façanes i del document de trasllat al Cuerpo Nacional de Ingenieros de Caminos Canales y Puertos.

Alhora de la llicència d’obres de l’immoble és sol·licitava la llicència per fer un gual a l’alçada de l’entrada dels carros.

El trasllat de la proposta al Cuerpo Nacional de Ingenieros de Barcelona, depenent del Ministeri de Foment, era un requeriment necessari ja que l'habitatge es projectava a una carretera estatal, l’actual carrer Pi i Margall.

Aquest cos d'enginyers, entre altres qüestions, s’encarregava de l’ordre, administració, l’estudi, direcció i vigilància dels camins públics ordinaris que es pagaven amb fons generals i provincials.

Darrera actualització: 01.02.2023 | 14:52