El document del mes de desembre és el padró de l’impost de Patent Nacional de Circulació d’Automòbils de 1927

Dimarts, 1 de desembre de 2020 a les 12:00

Aquest mes de desembre l’Arxiu recupera el padró de vehicles de Caldes pel pagament de l’Impost de Patent Nacional d’Automòbils de 1927

L’Arxiu Municipal de Caldes de Montbui ens mostra aquest mes de desembre el padró de vehicles de Caldes pel pagament de l’impost de Patent Nacional d’Automòbil de 1927.

A l’any 1927 es va implementar un impost per fiscalitzar els vehicles de tracció mecànica. L’impost fonia tots els impostos, estatals i municipals, que gravaven aquest tipus de vehicles i que el Decret de 29 d’abril de 1927 classificava de la següent manera:

. Turisme, ús particular

. De lloguer, amb o sense taxímetre

. Motocicletes, amb o sense sidecar.

. Omnibus (autobusos) destinats al transport de viatgers per carreteres.

. Camions destinats al transport de mercaderies.

En aquell moment s’establia la quantia de l’impost a pagar en base al cavall de vapor del vehicle. En el cas dels vehicles destinats al transport de viatgers per carretera, es va fixar pel número de seients, mentre que pels camions ho marcava la capacitat de carga en tones.

Al padró de 1927 constaven enregistrats 18 vehicles i el valor total de l’impost gravava 2.945,77 pessetes. Les marques més comunes eren Ford, Opel, Citroën o Chevrolet, i els dos vehicles que sobresortien per cavalls de vapor eren un Hispano Suiza i un Chrysler.

 

 

Darrera actualització: 02.12.2020 | 13:00