El document del mes d’agost és un catàleg de joguines de l'any 1932

Dijous, 1 d'agost de 2019 a les 00:00

Aquest mes d’agost l'Arxiu Municipal presenta com a curiositat un catàleg de joguines dels Almacenes Jorba de Manresa de l’any 1932 i que s’ha trobat al fons donat per Camil Torras

Aquest catàleg, publicat al novembre de 1932, seria el catàleg per la nostra actual «campanya de nadal» ja que conté joguines, figures de pessebre i paneres de Nadal.

El catàleg conté tot tipus de joguines, com nines i complements, cuinetes, pilotes, trencaclosques, instruments musicals, trens i cotxes, pissarres, bicicletes o pilotes.

També s’hi poden trobar cotxes amb pedals per infants de 3 a 6 anys i que ja en aquell moment valien entre 25 i 34 pessetes.

El catàleg, trobat al fons donat a l’Arxiu Municipal per Camil Torres el 2017, correspon als Almacenes Jorba de Manresa, que van ser uns grans magatzems nascuts a Manresa el 1904 de la mà de la família Jorba, propietaris de fàbriques i colònies, i que van adoptar la filosofia dels grans magatzems nord-americans.

A banda de la seu principal de Manresa, un dels seus edificis més emblemàtics va ser el del Portal de l’Àngel de Barcelona, cantonada amb el carrer Santa Anna, inaugurat al 1926 i que encara avui allotja un gran magatzem.

Darrera actualització: 26.07.2019 | 12:31