El dispositiu policial de Nadal permet frustrar dos intents de robatori a habitatge i identificar una banda de lladres

Dimecres, 11 de gener de 2023 a les 17:00

La Policia Local ha evitat dos intents de robatori a habitatges i ha identificat un grup de tres delinqüents buscats a diverses localitats catalanes gràcies al dispositiu policial especial de Nadal

El dispositiu especial de vigilància que la Policia Local va posar en marxa per les festes de Nadal ha estat efectiu. Les mesures de control que s’han implementat, pensades especialment per evitar els robatoris a domicilis, han permès frustrar dos intents de robatori en habitatges del nucli urbà. De fet, en el segon dels intents els agents de la Policia Local van estar a punt de detenir els autors del robatori després de sorprendre’ls in fraganti. Els policies van perseguir els lladres, que van fugir a peu i es van poder escapar. Però la intervenció policial va permetre recuperar el vehicle que utilitzava aquesta banda per assaltar els domicilis.

El cotxe es va traslladar al dipòsit municipal de vehicles i en el seu interior s’hi han trobat diferents eines que els lladres feien servir per entrar a les cases. Paral·lelament, s’està duent a terme el treball d’investigació per esbrinar la identitat dels membres de la banda. A més, s’ha pogut comprovar que diferents cossos de policia ja tenien registrat el vehicle per la seva implicació en altres robatoris similars, en especial, a les comarques de Ponent.

Fruit d’aquesta actuació, la banda ha deixat d’actuar al municipi i no s’han registrat nous casos de robatori en cases unifamiliars al nucli urbà, que era precisament el modus operandi d’aquest grup de delinqüents.

Identificada una banda que robava als usuaris d’entitats financeres

Un altre dels àmbits del dispositiu policial desplegat durant el Nadal a Caldes de Montbui és el que té a veure directament amb la seguretat ciutadana. En aquest sentit, la Policia Local té com a objectiu la vigilància i prevenció de robatoris en establiments comercials, els furts de productes d’alimentació a supermercats, i evitar també el robatori a persones que retiren diners dels caixers o de les entitats financeres. Durant les últimes setmanes, els agents policials han fet diferents intervencions on s’han identificat presumptes autors d’aquests tipus de delictes. En un d’aquests casos, fins i tot es van poder identificar tres membres d’una banda que no eren veïns de Caldes i que estaven buscats per robatori i estafa a diferents localitats de Catalunya. En concret, una d’aquestes persones tenia un requeriment judicial.

Abans d’identificar-los, la Policia Local va detectar la seva presència al municipi i va fer el seguiment de la seva activitat durant un parell de dies. Això va permetre comprovar que centraven les seves accions a robar a persones usuàries d’entitats financeres. Finalment, es va procedir a detenir el vehicle, que va intentar escapar dels agents. Quan es va aconseguir evitar la fugida, es va poder identificar els tres ocupants.

Vigilància especial a les urbanitzacions

El dispositiu policial de vigilància per evitar robatoris a les urbanitzacions es va activar a finals d’octubre i es va reforçar durant el Nadal. De fet, la posada en marxa coincideix amb el canvi d’horari d’hivern, quan es fa fosc més aviat. L’actuació policial ha permès rebaixar al mínim els casos de robatoris registrats en domicilis de les urbanitzacions, amb alguna excepció puntual en un parell de dies molt concrets durant el Nadal.

L'alcalde, Isidre Pineda, ha presentat els resultats d'aquest dispositiu policial.

Josep Manel Ruiz, sots inspector de la Policia Local, ha detallat el dispositiu policial habilitat per Nadal i els resultats obtinguts.

Joaquim Ruiz, sergent de la Policia Local, detalla el pla de vigilància de les urbanitzacions.

En tots els casos, l’ajuda i col·laboració ciutadana ha facilitat la tasca dels agents i ha permès desplegar de forma efectiva el dispositiu.

Darrera actualització: 11.01.2023 | 17:45

Imatges