El curs escolar arrenca amb més de 4000 alumnes a Caldes

Dijous, 7 de setembre de 2023 a les 14:40

La xifra total de matriculacions en els diferents nivells educatius que s’ofereixen a Caldes aquest curs 2023/24 és de 4.107 alumnes: 2.567 són d’infantil, primària i secundària,  i 625 de batxillerat i cicles formatius 

Aquest dimecres 6 de setembre han obert portes els centres educatius de Caldes de Montbui, on han començat les classes 2.567 alumnes d’educació infantil, primària i secundària.  L’Escola Montbui i l’Escola Pia estrenen nova direcció aquest curs.

Pel que fa a les etapes d’infantil i primària, 1.650 alumnes han iniciat les classes a les escoles calderines (195 al Calderí, 430 al Farell, 371 a l’Escola Montbui i 654 a l’Escola Pia), mentre que 917 ho han fet als diferents cursos de secundària (338 a l’Institut Manolo Hugué, 227 al Pic del Vent i 352 a l’Escola Pia).

Els cursos corresponents a l’ensenyament postobligatori (batxillerat i cicles formatius) començaran les classes el proper dimarts 12 de setembre amb 625 alumnes (437 a l’Institut Manolo Hugué i 188 a l’Escola Pia).

També el 12 de setembre començaran els centres municipals d’educació artística (l’EMM Joan Valls i el Taller d’Art) amb 383 alumnes (221 alumnes al Taller d’Art Manolo Hugué i 162 a l’Escola Municipal de Música Joan Valls).

L’Escola d’Adults, on s’han matriculat 338 alumnes, iniciarà el curs el dilluns 18 de setembre.

La xifra d’alumnes per a aquest nou curs 2023/24 a Caldes de Montbui es completa amb l’alumnat matriculat a les escoles bressol que suma un total de 194, entre les escoles bressol municipals (Gegant del Pi i La Luna) quetenen 173 alumnes, i Els Peixets que en té 21. Per cert, que  l’Escola Bressol Els Peixets també estrena nova direcció aquest curs.

En conjunt, el nombre provisional d’alumnes per aquest nou curs és lleugerament inferior al del curs passat en què la xifra de matriculacions va ser de 4.196. Es tracta de 89 alumnes menys. La principal davallada és a infantil i primària on comencen 70 alumnes menys.

L’alcalde Isidre Pineda i el regidor d’Educació Jaume Balart han donat les xifres del nou curs a Caldes aquest migdia a l’Escola Montbui en el marc de la visita que els representants municipals fan aquesta setmana als centres educatius calderins. Una visita que ha començat aquest dijous a l’Institut Manolo Hugué, l’Institut Pic del Vent / Escola El Calderí, l’Escola Bressol Municipal Gegant del Pi i l’Escola Montbui, i que continua aquest divendres a l’Escola Pia, l’Escola Bressol Els Peixets i la Lluna, l’escola El Farell i el Centre de Desenvolupament Infantil i atenció precoç (CDIAP).

Obres de manteniment i millora als centres educatius 

Pel que fa a les actuacions de manteniment i millora realitzades aquest estiu, s’han fet algunes intervencions a l’Escola Montbui com pintar espais interiors i façanes, la reparació d’esquerdes a les façanes i de de baixants, la pavimentació de l’accés i la instal·lació del sistema de reg automàtic. També s’ha portat a terme la substitució d’un aparell de climatització a l’Escola Bressol Municipal Gegant del Pi.

A banda d'aquestes actuacions, s'ha realitzat la instal·lació de plaques solars a l'escola Montbui i està previst fer-ho al llarg del curs a l'escola d'El Farell.

 

Darrera actualització: 08.09.2023 | 13:02