El curs 21-22 arrenca sense cap incidència destacada i amb tots els centres educatius oberts i el 100% de presencialitat

Dimarts, 14 de setembre de 2021 a les 00:00

L’Oficina Municipal d’Educació ha gestionat 50 sol·licituds de matriculació d’alumnes que han arribat fora de termini de famílies procedents de 9 nacionalitats diferents

El curs 2021-2022 ha començat sense registrar cap incidència destacada. Tots els centres educatius del municipi han pogut començar les classes amb tot el professorat assignat i les  instal·lacions preparades i adaptades als protocols contra la pandèmia.

Aquest dimarts, coincidint amb l’inici del curs escolar, l’alcalde Isidre Pineda i el regidor d’Educació, Josep Busquets, han començat un programa de visites als centres educatius de Caldes de Montbui. Les trobades permeten conèixer de primera mà la realitat de cada un dels equipaments i recollir les necessitats de cada centre educatiu. De fet, durant la visita els alumnes poden formular les seves preguntes i els seus dubtes tan a l’alcalde com al regidor.

Josep Busquets, regidor d'Educació, destaca les inversions de manteniment fetes per part de l'Ajuntament.

Isidre Pineda, alcalde, fixe les prioritats i els principals projectes d'educació al municipi per aquest curs.

Dolors Codina, directora de l'Escola El Farell, explica com ha anat l'inici del curs en què el centre celebrarà els 50 anys.

Les visites han començat a primera hora del matí a l’IES Manolo Hugué. Posteriorment, s’han trobat amb les direccions de l’Escola El Calderí i de l’Institut Pic del Vent en el que és l’últim curs escolar previ a la creació del nou Institut escola. La jornada de visites del matí s’ha completat amb les dues escoles bressol municipals, La Lluna i el Gegant del Pi. A la tarda, l’alcalde i el responsable d’Educació tenen previst visitar l’Escola El Farell, l’Escola Montbui, el CDIAP i l’Escola Municipal de Música Joan Valls. Les visites continuen dimecres a l’Escola Pia, l’Escola Bressol Peixets i l’Escola Taller d’Art Municipal Manolo Hugué. La setmana vinent també està prevista la visita a l’Escola d’Adults municipal El Roure Gros, coincidint amb l’inici de curs d’aquest equipament.

Una cinquantena de nous alumnes estrangers

Entre els més de 4.100 alumnes matriculats aquest curs n’hi ha una cinquantena que s’han incorporat a través del que es coneix com a matricula viva. És a dir, les sol·licituds de matricula que han arribat fora de termini i que, des del 2006, gestiona l’Oficina Municipal d’Educació d’acord amb la Inspecció i la direcció dels diferents centres educatius del municipi. Aquesta dada es manté en la línia del curs 2019-2020 que es van rebre 48 sol·licituds fora de termini, però representa un increment significatiu respecte el curs passat (en plena pandèmia) en què abans de l’inici oficial del curs es van rebre 31 sol·licituds.

Aquestes 50 sol·licituds procedeixen de 9 nacionalitats diferents. Tot i que la majoria són d’altres municipis de l’estat espanyol, també han començat el curs alumnes procedents de la Xina, el Paquistan, els Estats Units, Mali, Colòmbia, l’Equador, Veneçuela i Geòrgia.

L’Ajuntament ha invertit 40.000 euros en obres de millora durant l’estiu

Pel que fa a tasques de manteniment que s’han dut a terme entre juliol i setembre, l’escola El Farell és la que ha rebut una inversió més elevada coincidint amb la celebració dels 50 anys d’aquest centre educatiu. D’una banda, s’han destinat 6.000 euros als treballs de reparació de les esquerdes, a repintar la façana de l’edifici i a renovar la pintura d’algunes aules. Paral·lelament, també s’han dut a terme els treballs de reforç de l’estructura i suport de les persianes de les finestres d’una de les aules, per un import d’uns 3.000 euros.

A l’escola Montbui s’ha invertit uns 4.000 euros en la instal·lació de l’estructura per generar un nou espai d’ombra al pati del centre. A l’escola bressol municipal Gegant del Pi s’han invertit 1.200 euros en la insonorització de l’aula de castellers. Mentre que a l’escola bressol municipal La Lluna, s’han destinat uns 1.700 euros en les tasques d’enjardinament de l’entorn, la instal·lació de nous elements de joc i la construcció d’una nova tanca de fusta amb una porta d’accés.

L’Escola El Farell celebra els 50 anys

Aquest curs 21-22 l’Escola El Farell celebra els 50 anys de funcionament. Per aquest motiu, des d’aquest centre educatiu han creat una comissió encarregada de dissenyar i programar les activitats que s’aniran duent a terme durant tot el curs per tal de commemorar aquest aniversari. A falta de concretar-ho, es vol pintar un mural commemoratiu a la biblioteca i es volen fer diversos actes durant el curs, entre els quals una trobada amb antics alumnes i professors del centre. La celebració s’hauria d’haver dut a terme el curs passat però la pandèmia ho va fer impossible.

Darrera actualització: 14.09.2021 | 18:16