El Consorci per a la Normalització Lingüística commemora el Dia Internacional de la Llengua Materna

Dijous, 18 de febrer de 2021 a les 12:32

Un joc de preguntes a les xarxes socials s'encarregarà de fer visibles les principals llengües dels usuaris del CPNL

El Consorci per a la Normalització Lingüística commemora el Dia Internacional de la Llengua Materna (DILM) posant el focus en la diversitat lingüística dels usuaris de l'organització, com a reconeixement i respecte per la pluralitat i la diversitat cultural, un dels valors que més identifica el Consorci.

El joc interactiu Volta al món amb les llengües a les xarxes socials, amb l'etiqueta #DILM_CPNL, serveix per repassar la situació lingüística dels cinc continents, a través de preguntes sobre les llengües que hi són presents, amb una atenció especial a l'origen lingüístic dels alumnes dels cursos de català i dels participants del Voluntariat per la llengua. Les preguntes mostren automàticament la resposta, amb l'explicació corresponent.

Les 15 primeres llengües inicials dels usuaris dels cursos de català nascuts a l'estranger són el castellà, l'àrab, l'amazic, el portuguès, l'urdú, el rus, el francès, l'anglès, el panjabi, l'italià, el romanès, el xinès, l'ucraïnès, el georgià i el tagàlog.

A banda del joc Volta al món amb les llengües, el CPNL organitza altres activitats al territori. Entre aquestes iniciatives destaca l'enregistrament de la frase T'estimo en les llengües inicials dels alumnes de català del Centre de Normalització Lingüística (CNL) d'Osona, que a més cal situar en un mapa del món virtual.

La commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna, aprovada per la Conferència General de la UNESCO el novembre de 1999, té com a objectiu promoure i protegir el multilingüisme i la diversitat cultural, i neix en record dels estudiants i activistes pakistanesos que el 21 de febrer de 1952 van ser assassinats a trets per la policia quan es manifestaven a Dhaka (actualment Bangladesh) en favor de la seva llengua, el bangla, un dels idiomes nacionals de Pakistan.

Font: Notícies CPNL


 

Perfils i/o etiquetes d’interès:

Facebook: oc.caldesdemontbui

Twitter: @CaldesOc

@cpnlcat

#Català

#PolíticaLingüística

#CPNL

 

Darrera actualització: 18.02.2021 | 12:36