El conseller Argimon visita les obres del CAP Joan Mirambell i Folch de Caldes de Montbui

Dimarts, 8 de febrer de 2022

J M Argimon va visitar les obres del CAP de Caldes i es va reunir telemàticament amb l’alcalde qui va posar de manifest el suport que l’Ajuntament està donant al CAP durant la reforma

L’alcalde també li va avançar que Caldes de Montbui lidera un estudi sobre els beneficis de l’aigua termal en pacients amb COVID19 persistent

El divendres dia 4 de febrer, el  conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va visitar les obres del CAP Joan Mirambell i Folch de Caldes, que presta serveis d’atenció sanitària, tant a la vila com a la resta dels municipis de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS), que comprèn Sant Feliu de Codines i Gallifa.

El conseller Argimon va recórrer algunes de les noves àrees que s’han creat, com la zona d’extraccions i les noves consultes, que gairebé s’han duplicat en nombre. També es va fixar en les obres de millora i reordenació del CAP que han permès ampliar els espais per posar tots els serveis sanitaris per als ciutadans a la planta superior i la remodelació i ampliació de la planta inferior, per tal d’agrupar els espais de personal i tècnics.

Durant la visita el conseller va estar acompanyat per la 1a tinenta d’alcaldia i també actual regidora de Salut, Núria Carné Navarro; per la regidora de Caldes i membre de la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya com a diputada per ERC, Ángeles Llive; pel director del CAP, Miquel Pozo, així com pels representants de la Gerència Territorial Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut (ICS), de l’Atenció Primària (SAP) del Vallès Oriental i pel personal del CAP.

Després de gairebé quatre anys, les obres de reforma i millora del CAP Joan Mirambell i Folch estan gairebé enllestides i només resta finalitzar la coberta de la zona de les ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que, actualment, encara es troba instal·lat al polígon La Borda, on s’allotgen també els Bombers Voluntaris i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil.

La reubicació del SEM, va ser un dels recursos que es va oferir al Departament de Salut per tal de poder mantenir una bona atenció sanitària a la ciutadania. En aquest sentit, l’Ajuntament de Caldes també va brindar al Departament espais municipals habilitats per facilitar la vacunació contra la grip, amb l’objectiu d’alleugerir l’ocupació del CAP durant les obres. I es va deixar al personal del CAP un vehicle elèctric per facilitar l’atenció a domicili durant els mesos més durs de la pandèmia.

El compromís de l’Ajuntament amb la direcció i el personal del CAP s’ha posat de manifest en nombroses ocasions al llarg d’aquests quatre anys d’obres. Així ho va explicar l’alcalde, Isidre Pineda, al conseller Argimon durant la reunió telemàtica que van mantenir. De la mateixa manera, va traslladar-li les dificultats d’accés que han sofert molts calderins i calderines a causa de la saturació de les línies telefòniques durant els últims mesos i especialment amb la sisena onada de la COVID-19. Unes dificultats que, davant el seu empitjorament, des de la regidoria de Salut i Alcaldia s’han tornat a traslladar darrerament a la direcció del CAP i a la direcció de Serveis Territorials per tal de demanar més recursos i intentar millorar l’atenció ciutadana i, especialment, la de les persones grans que tenen més dificultats a l’hora d’utilitzar altres vies de comunicació digitals com La Meva Salut.

Durant la trobada l’alcalde també va avançar que Caldes de Montbui lidera un estudi sobre els beneficis que l’aigua termal i la balneoteràpia poden tenir en pacients amb COVID-19 persistent i va oferir compartir-ne els resultats amb la conselleria de Salut, una oferta que el mateix conseller va agrair. L’estudi, que es presentarà en els propers dies, es portarà a terme amb la col·laboració de l’Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques i l’Hotel Balneari Termes Victòria.


Xifres del projecte

El CAP Joan Mirambell i Folch va ser construït l’any 1997 per donar els serveis d’atenció a la salut a la ciutadania del municipi de Caldes de Montbui (amb una població, aleshores, d’uns 12.000 habitants) i per ser capçalera dels serveis de l’àrea bàsica de salut (ABS). Actualment, el municipi ja té més de 17.700 habitants i des de fa uns anys s’havia plantejat l’ampliació de l’edifici actual per tal d’adequar-lo a aquest creixement poblacional i a la nova organització dels serveis de proximitat.

El projecte de reforma ha estat finançat pel Servei Català de la Salut i ha suposat l’ampliació del centre en més de 466 m2 i la remodelació d’uns 508 m2, tant a la planta inferior com a la superior. Alguna de les millores més significatives són l’obertura de consultes específiques, que permetran que el CAP aculli el servei d’odontologia per a tota l’ABS, i la creació de nous espais, com ara la sala d’educació sanitària, que permetrà fer sessions grupals per a educació sanitària o d’altres finalitats.

Darrera actualització: 9.02.2022 | 11:12