El catàleg amb els noms dels calderins deportats al camps nazis s’actualitza amb la localització d’una nova persona

Dimarts, 5 d'abril de 2022 a les 00:00

Pere Torrades s’afegeix a la llista de calderins deportats als camps de concentració nazis. El catàleg de persones identificades s’actualitza amb els 13 noms dels que es té constància

Ja són 13 els ciutadans de Caldes de Montbui dels que es té constància que van ser deportats a camps de concentració nazis. Pere Torrades s’afegeix a la llista després d’haver-se comprovat que va ser enviat al camp de concentració de Dachau, on va aconseguir sobreviure. La particularitat d’aquest cas, a diferència dels 12 que estaven documentat fins ara, és el destí. La resta de calderins dels que es disposa d’informació havien estat als camps de Mauthausen-Gusen.

La localització d’aquesta nova persona deportada obliga a actualitzar el catàleg amb els noms dels calderins deportats elaborat per Eduard Puigventós i editat el Museu Thermalia. S’aprofitarà aquesta reedició digital per rectificar altres dades que estaven errades. En concret, es rectificaran alguns noms o adreces, i també s’afegirà el nom de familiars i descendents dels que no es tenia constància. El nou document en versió digital està disponible al web del Museu Thermalia.

Els diferents actes d’homenatge als calderins deportats que s’han dut a terme els últims mesos ha permès localitzar aquesta nova persona, de la que no es tenia constància que també havia estat enviat a un camp de concentració nazi. A més, les aportacions de diversos ciutadans també ha permès corregir algunes dades que eren imprecises o completar-ne d’altres.

Darrera actualització: 05.04.2022 | 11:11