El Caldestiu i el Club Jove reprenen l’activitat amb més de 200 inscripcions

Divendres, 2 de juliol de 2021 a les 00:00

El Casal d’Estiu i el Club Jove han començat les activitats mobilitzant més de 210 infants i joves del municipi. Aquest és el primer estiu en que es reprèn l’activitat amb certa normalitat després de la pandèmia

Un cop finalitzat el curs escolar, el dilluns 28 de juny van començar les activitats d’estiu pels 170 infants del Caldestiu i uns 40 joves del Club Jove. Les propostes estiuenques del Casal d’Estiu Municipal i del Club Jove, que s’allargaran fins el 30 de juliol, prenen així el relleu de l’escola i l’institut, oferint activitats més de lleure per infants des de P3 fins a joves de 4t d’ESO. Aquest divendres, les regidores d’Esports, Núria Carné i de Joventut Laia Cuscó i les directores del Caldestiu Erènia Díaz i del Club Jove, Gemma Casamayor, han presentat les activitats d’aquesta primera edició dels casals després de la pandèmia.

Casal d’Estiu

Amb 170 infants des de P3 fins a 6è de primària inscrits, el Caldestiu acull activitats aquàtiques, tallers, música, danses, sortides i excursions locals programades enguany per l’empresa Nascor Formación SL. Tret de les sortides i excursions, l’activitat del Casal d’Estiu Municipal es desenvolupa a la zona esportiva municipal Les Cremades, el pati de l’escola El Farell i la piscina municipal.

La majoria d'activitats del Casal giren al voltant de la temàtiques divertides i creatives. Coincidint amb la festa de l'Escaldarium, enguany també s’han programat propostes ambientades en aquesta festa popular local tan arrelada.

Club Jove

Amb unes 40 inscripcions de jovent d’entre 1r i 4t d’ESO, el Club Jove acull activitats preparades per l’empresa Quiràlia com ara tallers, jocs, activitat esportiva, piscina diària, una sortida al parc aquàtic Water World, una altra a la platja de Castelldefels i una sortida local. Tret de les sortides i excursions, el desenvolupament de les activitats, que es centren en la franja del matí, s'ubica a l’escola Montbui, el CN Caldes i la piscina municipal del CEM Les Cremades i l’Espai Jove El Toc.

El Toc

A banda de les activitats de matí, El Toc continua oferint unes tardes d’estiu refrescants i motivadores per trencar la rutina amb la programació prevista de diverses activitats com el Torneig de pàdel, sortida en bici, cicle de feminitat i sexualitat, grafiti, jam session, taller teatre i de salsa entre d’altres.

Les activitats de les tardes d’estiu al Toc estan pensades i dissenyades perquè el jovent tingui veu i pugui participar del disseny i decisions de les activitats.

La programació es completa amb el curs de monitors/es de lleure amb un total de 25 joves a partir de 18 anys que s’organitza conjuntament amb l'ajuntament de Palau-solità i Plegamans i que acull l’Espai Jove El Toc i Les Cases dels Mestres.

Després del forçat parèntesi per la pandèmia mundial, des de l’Ajuntament es vol recuperar aquest estiu l’essència dels darrers anys organitzant propostes per a tots els infants i joves que vulguin gaudir d’un estiu ple d’activitats en el lleure, lúdiques i esportives on també es garanteixen les necessitats emocionals, de seguretat i d’higiene.

L’ajuntament de Caldes organitza Casals d’Estiu des de fa més de 35 anys perquè els infants i joves visquin unes merescudes vacances estiuenques amb activitats atractives que ajudin a trencar amb la rutina del curs escolar.

Darrera actualització: 02.07.2021 | 14:57

Imatges

Representants municipals, del Caldestiu i del Club Jove han presentat les activitats programades per aquest estiu Representants municipals, del Caldestiu i del Club Jove han presentat les activitats programades per aquest estiu