El Bus Urbà de Caldes de Montbui incrementa en un 13% el nombre d’usuaris al 2017

Dimecres, 10 de gener de 2018 a les 00:00

53.254 usuaris han utilitzat el Servei de Bus Urbà de l'Ajuntament durant l'any 2017, fet que suposa un increment del l'13% respecte l'any 2016 i el major nombre de viatgers des de l’entrada en funcionament del servei.

 

L'any 2017 ha augmentat el nombre d'usuaris que es desplacen per Caldes de Montbui a través d'aquest servei municipal en un 13% respecte l'any anterior. La línia més utilitzada és la que uneix la Font dels Enamorats i Els Saulons amb el nucli urbà, que ha comptabilitzat 29.612 usuaris, seguit de la línia de Can Valls i Torre Negrell, amb 22.218 usuaris. Aquestes són les xifres més elevades des de l’entrada en funcionament del Servei de Bus Urbà.

A aquestes dades cal sumar les 219 persones que van utilitzar el servei especial de bus nocturn per Festa Major, i els 89 usuaris per Tots Sants, en una línia que uneix el nucli urbà amb el Cementiri municipal.

Enguany, a més, s’ha renovat el vehicle que ofereix el servei de transport urbà, amb l’objectiu de millorar el servei de bus dins del municipi amb un vehicle més eficient, menys contaminant i més confortable. El nou vehicle, en ser un dels darrers models que hi ha al mercat, suposa una millora en la capacitat de viatgers, una disminució de la contaminació i millores en l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda (PMR). A més, aporta algun benefici afegit a l’usuari, com la possibilitat de fer càrregues USB.

Bus Urbà, servei municipal des de l’any 1999

L’Ajuntament de Caldes de Montbui presta el servei de Bus Urbà des de l’any 1999 a través d’un conveni amb l’Autoritat Metropolitana del Transport i el Departament de Territori i Sostenibilitat (que tutelen el servei de transport) i amb l’operadora Sagalés S. A.

El Bus Urbà connecta el centre amb dues línies que operen des de les 7.15 fins les 21.50: Can Valls – Torre Negrell; Saulons - Font dels Enamorats.

El servei va tenir un cost de 149.820€ l’any 2016, que cobreix l’Ajuntament de Caldes de Montbui.

Actualment, un bitllet senzill del Bus Urbà costa 2,15€ i una targeta de 10 viatges (T10) costa 8,25€.

Aquest bus, a més de les línies regulars, cobreix dues necessitats específiques anuals: la connexió entre el centre urbà i el Cementiri Municipal, per Tots Sants (octubre/novembre), i el servei nocturn especial per Festa Major (octubre).

Podeu trobar més informació sobre recorreguts i horaris als enllaços adjunts.

Darrera actualització: 10.01.2018 | 14:23