El brou termal de la Fira de Nadal de Caldes fa passar el fred a milers de visitants

Dilluns, 2 de desembre de 2013

La 28a Fira de Nadal calderina ha estat el tret de sortida de al campanya de Nadal 2013 per als milers de visitants que han recorregut parades, activitats i carrers de la vila termal

La Font del Lleó, la font d’aigua termal més emblemàtica del municipi, va omplir els 1600 litres que hi caben en l’olla gegant que cada desembre aterra al centre històric i es converteix en l’eix central de la Fira de Nadal de Caldes de Montbui. Al voltant de la gran olla, on bull el brou de Nadal durant el cap de setmana, s’instal•len parades i activitats que s’estenen al llarg dels carrerons de la vila romana i termal. Tot plegat fa de la Fira de Nadal la trobada més multitudinària del calendari de festes de Caldes de Montbui.

En total, l’organització comptabilitza una afluència de visitants molt similar a la de l’any passat. Entre 6.000 i 7.000 persones han acudit a la cita al llarg de tot el cap de setmana.

I, altre cop, es van repartir al voltant de 3.000 racions de brou termal cuinat per la Colla de l’Olla. En aquesta ocasió, com a novetat, es podia combatre el fred amb el caldo i també amb la verdura i la carn d’olla que van a parar a la caldera i que subministren restauradors i productors de proximitat.

Al brou i a les 160 parades es van sumar també, com és tradició, activitats infantils i familiars com espectacles, tallers nadalencs i el popular i imprescindible Tió.

Per la valoració feta per paradistes i organitzadors, la Fira es mantindrà el primer cap de setmana de desembre, fet que la converteix en una de les primeres activitats nadalenques de Catalunya i que l’està consolidant com una fira de renom a tot el territori.

Bloggers influents catalans visiten Caldes durant aquest cap de setmana
Entre els milers de veïns i visitants d’arreu que han passejat per la Fira, enguany hi havia un equip de convidats especials: els autors del blogs de viatges Quaderns de Bitàcola, de l’Enric i la Cèlia (http://www.quadernsdebitacola.com/); Ahora Toca Viajar, de l’Àlex i la Cristina (http://www.ahoratocaviajar.com/); i Maria Redondo (http://mariaredondo.com/category/blog/).

Es tracta dels autors de tres dels més influents blogs de viatges catalans, els quals han passat un intents cap de setmana a les xarxes socials parlant sobre Caldes en general i la Fira en particular. A partir d’aquests dies podrem llegir les seves impressions sobre la vila termal als seus respectius blogs. El que sí van avançar ja és que, després de recórrer milers d’indrets llunyans sempre és una sorpresa descobrir llocs de tant interès tan a prop de casa.

Col•laboradors del brou de Nadal:
• Colla de l’Olla: Pilar Doñate, Jaume Baqué, Juan Molla i Alfred Ocariz
• Carnisseries: Clotet, Coaliment, Llonch i Riu
• Xarcuteries: Abel, El Celler, Pedragosa i Rosàs (ca l’Amàlia)
• Polleria: Cal Paretas i Grup la Granja
• Verdures i hortalisses: cal Canyelles, cal Carboner, Jaume Coll, Difruit, Josep Elies (cal Sobei) i Joan Masclans
• Llegums cuits Parellada
• Pasta: Sanmartí, fideuers
• Restaurants: El Remei, Rosset i Winner

www.visiteucaldes.cat

Darrera actualització: 2.12.2013 | 11:39