El 5è Nervi Jove converteix la Sala de Plens en un espai de decisió juvenil

Dilluns, 5 de març de 2018 a les 10:00

Una 50ena de joves es van trobar a la Sala de Plens per decidir la distribució del pressupost participatiu jove. Les propostes publicades a Instagram van rebre 1700 vots i 8000 visualitzacions

David Través, regidor de Joventut

 

Íker López i Naïm Escali, joves participants del Nervi Jove

Mireia Cayuela i Alexandre Acsensi, col·laboradors del Nervi Jove

 

http://bit.ly/resultatNJ2018

El Nervi Jove s’ha convertit en una experiència d’implicació i compromís de la població a la qual s’adreça. Aquest any, els pressupostos participatius joves han aconseguit 19 propostes, 1.600 vots virtuals, 8.000 visualitzacions a les xarxes dels vídeos fets per presentar les candidatures i una setantena de joves assistents a l’Assembla celebrada divendres 2 de març per fer la selecció final de les activitats guanyadores.

En aquesta edició, l’Ajuntament va ampliar la dotació pressupostària i va establir dues categories diferents: candidatures de joves de 12 a 17 i candidatures de joves a partir de 18 anys. En total, divendres es van repartir 8.000 € que es destinaran a fer realitat les propostes pensades i defensades pels joves. De les 19 presentades, es podran fer 14: 10 propostes de joves menors d’edat per valor de 6.000€ i 4 propostes de joves majors d’edat per valor de 2.000€.

Segons el resultat de tot un procés de decisió basat en el vot virtual i el vot presencial, el 5è Nervi Jove permetrà als joves organitzar aquestes activitats:

Propostes de joves promotors menors d'edat
1) Sortida a PortAventura
2) Sortida a un camp d'Airsoft
3) Jugar a Làser Tag
4) Sortida a un Escape room
5) Taller de fotografia
6) Sortida a PaintBall
7) Taller pràctic de teatre
8) Torneig de futbol 7
9) Torneig de futbol sala
10) Torneig de futbolins

Propostes de joves promotors majors d'edat
1) Partit de futbol bombolla
2) Taller de manga
3) Taller d'antirumors
4) Taller d'Art Teràpia

 

La campanya prèvia

A la crida del Nervi Jove 2018 es van afegir 19 propostes d’activitats valorades en 10.150€ (7.750€ de propostes de joves menors de 18 i 2.600€ de propostes de joves a partir de 18 anys).

Per aconseguir vots de cada activitat, els joves van crear i publicar vídeos a Instagram (@eltoc) i van convidar a la població a fer “M’agrada” sobre les seves candidatures. A les votacions virtuals es van afegir les votacions de l’Assemblea Oberta del 2 de març (en grup i individuals).

Aquest any, els joves candidats al Nervi Jove també van elaborar uns cartells, que es van distribuir principalment entre els centres escolars i l’Espai Jove El Toc, per donar a conèixer les seves propostes i aconseguir més vots.

El Nervi Jove creix i canvia

Aquesta és la cinquena edició del Nervi Jove, el programa anual a través del qual els joves proposen, prioritzen i executen activitats que són del seu interès amb el pressupost que aporta l’Ajuntament de Caldes de Montbui. La crida demana el disseny d’activitats realitzades per joves, puntuals o amb continuïtat en el temps, que fomentin els hàbits saludables, que siguin respectuoses i tolerants, valorables tècnicament, viables econòmicament, possibles i realistes.

Enguany, el Nervi Jove fa una aposta de creixement i obre les opcions de participació als joves també a partir de 16 anys i afegeix un incentiu econòmic extra per a propostes dels joves majors de 18 anys. També creix econòmicament i l’Ajuntament aporta 8.000€ per a la realització d’activitats (davant dels 6.000€ anuals que s’aportaven fins ara).

El Nervi Jove de l’any 2017 va suposar l’organització d’activitats d’èxit que han contribuït a l’ampliació i millora de l’espai de lleure reservat als joves, com ara sortides, tallers de fotografia, teatre, ungles permanents, grafit al carrer o manga i tornejos de futbol i futsal. Ens aquestes activitats van participar més de 430 persones.

 

Darrera actualització: 08.03.2018 | 12:18