El 10è Curs d’Acollida aplega 13 persones nouvingudes

Dilluns, 7 de novembre de 2022 a les 14:00

Un total de 13 persones arribades d’altres països participen a la desena edició del Curs de Coneixement de la Societat Catalana organitzat per la regidoria de Nova Ciutadania pels nous veïns i veïnes

Aquest dilluns 7 de novembre ha començat la 10a edició del “Curs de Coneixement de la Societat Catalana i el seu marc jurídic”. Es tracta d’una formació que ofereix el Servei de Primera Acollida de l’Ajuntament a les persones estrangeres que han arribat els darrers mesos a Caldes de Montbui. El curs, organitzat des de la regidoria de Nova Ciutadania, té com a objectiu fer una presentació de la realitat catalana i del municipi als nous veïns i veïnes. En aquest sentit, s’aborden diferents aspectes que tenen a veure directament amb el seu dia a dia.

La regidora de Nova Ciutadania, Ángeles Llive, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda a les persones participants que en aquesta 10a edició procedeixen de diferents països llatinoamericans com Argentina, Colòmbia, Equador, Hondures, Paraguai i Perú i una procedent del Marroc.

El curs està organitzat en 11 sessions repartides en 5 jornades que es porten a terme al llarg d’aquesta setmana a la Sala de Cuines de l’Espai Can Rius. La formació és gratuïta i la porten a terme els càrrecs tècnics municipals de diferents àrees. El curs pretén promoure l’autonomia i la igualtat d’oportunitats a les persones estrangeres que arriben al municipi i és una de les tres formacions necessàries (a banda dels coneixements de llengua i del mercat de treball) per a poder obtenir el Certificat d’Acollida que ofereix la Generalitat de Catalunya a les persones nouvingudes.

Un curs per conèixer el municipi, les normatives vigents i els serveis públics

A banda de la presentació del curs, aquesta primera jornada d’avui ha inclòs dues sessions: una sobre «Trets fonamentals, geogràfics, històrics, culturals, socials i lingüístics» i una altra sobre «L’associacionisme i la participació ciutadana». Altres sessions que inclou el curs al llarg de la setmana són: «Polítiques d’Igualtat», «Drets i deures en el món laboral», «Drets i deures en el context local» així com una aproximació a la normativa legal vigent en matèria de seguretat i estrangeria, «Medi Ambient i Salut Pública», i «Els serveis públics: serveis socials, educació, treball i Biblioteca municipal»

El curs també serveix per presentar a la nova ciutadania el catàleg de serveis públics que hi ha disponibles des de l’Ajuntament i permet conèixer millor Caldes de Montbui, el seu patrimoni i la història del municipi a partir d’una visita guiada pels indrets més emblemàtics de la localitat com el Museu Delger i el Circuit Termal.


 

Darrera actualització: 07.11.2022 | 14:32

Imatges