Durant l’operació de poda, es substitueixen alguns arbres

Divendres, 11 de gener de 2019 a les 00:00

Aquests dies s’estan realitzant tasques de poda i la substitució d’algunes espècies per altres més adaptades a la nostra climatologia

Al gener ha començat la tala d’arbres vells, malalts, propensos a malalties fitosanitàries o arbres sobredimensionats per replantar-los i substituir-los per espècies noves més adients a l’espai urbà. Les noves espècies són menys propenses a malalties fitosanitàries i més adaptades a la climatologia mediterrània.

En aquest sentit, aquesta setmana ha començat la tala de 20 Robínies -també conegudes com Acàcia borda o Acàcia blanca- de l’avinguda Fontcuberta, en el sector de la plaça Romà Martí i de l’Escola Pia i seran substituïdes per Acers.

Aquestes Robínies (Robinia pseudoacacia) són una espècie originària del sud-est dels Estats Units que s'ha estès per gran part del món de clima temperat i que va ser introduïda a Europa fa uns 400 anys.

L’Acer és un arbre de dimensions mitjanes que llueix a l'estiu pel color verd fosc de les fulles i un canvi de color de tardor espectacular. Essent la zona climàtica d’aquesta espècie (Acer freemanii “Autumn Blaze”) la muntanya interior i amb una capacitat al·lergènica moderada, es tracta d’arbres de creixement ràpid, d’una mida mitjana (entre 4 i 6 m de diàmetre de capçada i d’entre 6 i 15 m d’alçada), que toleren la calor, la calç i la plantació en zones pavimentades i resistents tant a les gelades com a les plagues i malures.

La plantació dels nous arbres es farà durant els mesos de febrer i març d’aquest any.


 


 

Darrera actualització: 06.02.2019 | 14:09