Dues representants calderines formen part del Young Elected Politicians Programme per a joves polítics

Dijous, 26 de maig de 2022 a les 16:00

Núria Carné i Carla Millán formen part del programa impulsat pel Comitè per les Regions d’Europa amb l’objectiu de crear una xarxa europea de polítics menors de 40 anys

El 13 de juny es farà un Insta live amb el representant calderí a la Conferència sobre el Futur d’Europa (CoFoE) durant la qual la ciutadania podrà participar i formular les seves preguntes

 

Núria Carné, primera tinenta d’alcaldia i regidora d’Europa i Projecció Exterior, està entre els 160 joves polítics europeus seleccionats per formar part del Young Elected Politicians Programme (YEPs). Ha estat escollida d’entre les més de 600 candidats que s’han presentat a nivell europeu. Paral·lelament, Carla Millán, regidora del PSC de l’Ajuntament de Caldes de Montbui, va formar part d’aquest programa en la seva primera edició el 2019 i fins el 2022, i ara entrarà a formar part de la European Network of Regional and Local EU Councillors. La presència d’aquestes dues representants calderines en aquests organismes d’àmbit europeu permet apropar les necessitats i inquietuds dels ciutadans del municipi al projecte d’Europa.

El Young Elected Politicians Programme és una iniciativa del Comitè per les Regions d’Europa que va començar el 2019 que té com a objectiu crear una xarxa de polítics electes de fins a 40 anys amb un mandat a nivell regional o local dins de la Unió Europea.

La sessió inaugural d’aquesta nova edició del programa s’ha dut a terme aquest dimecres. El fet de formar part d’aquest programa permet entrar en contacte amb altres joves polítics electes de la resta d’Europa, assistir a formacions sobre temes de la UE i participar en reunions i seminaris organitzats pel Comitè per les Regions d’Europa.

 

Un Insta Live amb el representant calderí a la Conferència sobre el Futur d’Europa

El proper 13 de juny a les 19 h es durà a terme una trobada virtual per conèixer les conclusions finals de la Conferència sobre el Futur d’Europa (CoFoE) i apropar a la ciutadania de Caldes de Montbui el contingut d’aquesta iniciativa. La sessió, que es retransmetrà en directe a través d’Instagram Live, anirà a càrrec del representant local al Plenari de la CoFoE i eurodiputat, Jordi Solé, i de la regidora d’Europa i Projecció Exterior, Núria Carné. Abans i durant la trobada, els ciutadans que ho vulguin podran plantejar els seus dubtes i/o inquietuds sobre el futur del projecte europeu enviant les seves preguntes sobre aquesta conferència.

L'objectiu de la CoFoE és donar visibilitat a les opinions i propostes de la ciutadania, especialment les del jovent, en relació als reptes i prioritats de l'Europa del futur a través d'un procés participatiu a escala europea. Ara, després de gairebé 2 anys de debat, s’ha presentat un informe centrat en 49 propostes que inclouen objectius concrets i més de 320 mesures perquè les institucions de la UE les puguin aplicar.

 

Darrera actualització: 26.05.2022 | 17:47