Document del mes de maig de 2022

Divendres, 6 de maig de 2022 a les 00:00

Aquest mes de maig l’Arxiu Històric recupera l’expedient de llicència d’obres de l’habitatge del carrer de Font i Boet, 4, de 1918, espai que actualment allotja l’Espai Jove El Toc

El 9 de gener de 1918 el senyor Manuel Henrich, veí de Barcelona, va demanar permís per a la construcció d’una casa en uns terrenys de la seva propietat, situats entre els carrers de Font i Boet i de Marquès. Acompanyava la sol·licitud els plànols de l’habitatge projectat signats per l’arquitecte Adolf Florensa.

El Ple municipal va aprovar la concessió de la llicència sol·licitada indicant el pagament dels arbitris pertinents i les normes establertes per a la construcció d’habitatges.

El Manuel Henrich i Girona va ser un industrial i polític nascut a Barcelona que va ser alcalde de Barcelona i membre de la Diputació de Barcelona pel districte de Granollers.

L’Adolf Florensa va ser un arquitecte nascut a Lleida. A banda d’exercir d’arquitecte es va dedicar a la docència i al 1924 va ser nomenar Arquitecte Municipal de Barcelona.

Les seves obres més rellevants van ser el Casal del Metge, el Palau de Comunicacions de Pl. Espanya o la restauració del Castell de Peralada però sobretot la Casa Cambó.

Podeu veure aquest document original a l’Arxiu Municipal de Caldes de Montbui

Tel. 93 865 56 56 – A/e: arxiu@caldesdemontbui.cat

Arxiu Administratiu
Plaça de la Font del Lleó, 11
Horari:
Cal demanar cita prèvia. Dilluns, dimarts, dijous i divendres, de 9 a14 h

Arxiu Històric
Carrer de Santa Teresa, 3 – 5
Horari:
Cal demanar cita prèvia. Dimecres de 10 a 13 h i dijous 15.45 a 18 h


 

Darrera actualització: 06.05.2022 | 13:36