Dia Universal dels Drets dels Infants

Dimecres, 20 de novembre de 2019 a les 14:00

En motiu del Dia Universal dels Drets dels Infants, el Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya, fa públic un Manifest que recull els principals ODS de l'Agència 2030

La celebració universal d'aquest dia està motivada pel desig social de donar un impuls positiu al reconeixement dels drets a la salut, a l'educació, a la protecció i a la millora de qualitat de vida dels infants, com un dels col·lectius generalment desfavorits, independentment del lloc on s’hagi nascut. L'any 1954, l'Assemblea General de les Nacions Unides va recomanar que es constituís un Dia Universal de l’Infant a tots els països, suggerint als governs que un celebrés aquest dia en la data que volgués. L’ONU ho celebra el 20 de novembre, en commemoració a l'aprovació de la Declaració dels Drets del Nen l'any 1959 i de la Convenció sobre els Drets de l'Infant el 1989.

Aquest 20 de novembre del 2019, en motiu de la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants, els membres del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) han redactar un manifest amb la col·laboració dels diferents Consells Territorials mitjançant el recull d’opinions dels infants i adolescents dels diferents municipis, i relacionant-lo amb alguns Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. El manifest posa el focus d’atenció en temes com la igualtat de gènere, la salut i el benestar, l’educació de qualitat, i l’acció climàtica en ciutats i comunitats sostenibles, i insta a la ciutadania de qualsevol edat i al govern de Catalunya a complir i aplicar les seves propostes per construir un món millor.

Presència calderina al Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya

El 9 de novembre va tenir lloc a Barcelona l’assemblea ordinària del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC), on es van celebrar eleccions a la nova Junta i la Comissió Permanent. A la sessió van assistir els dos representants calderins al CNIAC, la Laia Farràs i el Ronny Daniel Cevallos. La Laia, que havia presentat la seva candidatura a la junta i a la comissió permanent, ha estat escollida secretaria de la junta, que presideix Júlia Canto Gatpandan, de l’Hospitalet del Llobregat i que te dues vicepresidències: la Infantil, amb

Blanca Aréchaga Torralba de Vilassar de Mar, l l’Adolescent, amb Roc Morella Gorchs de Granollers.

Pel que fa a la Comissió Permanent, la composició és de 5 vocals infantils (Lluís Carrasco de Figueres, Jana Vilaró de Centelles, Júlia Arias d’Aiguafreda, Josep Victori de Manresa i Carla Domínguez de Rubí), i 5 vocals aqdolescents (Lucía Moreno de Parets del Vallès, Mireia Mejías de Tarragona, Xavier Molina de Sitges, Jordi Gómez i Jara Egea de Santa Perpètua de Mogoda.

Premi al Reconeixement a la Infància i l’Adolescència

A l’Assemblea del dia 9 també es va preparar l’acte de celebració del 5è aniversari de la constitució del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya, i el lliurament del premi al Reconeixement a la Infància i l’Adolescència, que es durà a terme el 23 de novembre, a les 17 h, a l’auditori de la Casa del Mar de Barcelona (c.Albareda, 1- 13).

En el decurs d’aquest acte es llegirà el manifest en defensa dels drets dels infants i adolescents de Catalunya, que celebra el 20 de novembre el Dia Universal dels Drets dels Infants. Aquest manifest, que contempla alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i posa l’atenció en la igualtat de gènere, la salut, l’educació i l’acció climàtica, és el resultat de les opinions recollides pels diferents consells infantils a través del Consellòmetre, una dinàmica participativa per copsar l’opinió dels infants i joves sobre temes que els preocupen i que es va instal·lar durant 15 dies, aquest estiu, al TOC.

 


 

Darrera actualització: 20.11.2019 | 14:15