Dia Internacional dels Museus: Thermalia posa en relleu la nova exposició sobre termalisme

Dimecres, 13 de maig de 2020 a les 16:00

El Museu Thermalia participa en el Dia Internacional dels Museus publicant un vídeo dedicat a la nova exposició permanent de termalisme, que es va obrir al públic dies abans de l’inici del confinament

Thermalia us proposa un Art i tast virtual (dissabte, 19 h) i al circuit termal (diumenge, 12 h): thermalia@caldesdemontbui.cat – whatsapp 617 84 36 75

 #DIM2020 #MuseusperlaIgualtat #TornaremalsMuseus

L’alerta sanitària ha fet impossible mostrar al món la nova exposició permanent del Museu Thermalia, que es va obrir al públic uns dies abans de l’inici del confinament i que s’havia d’inaugurar el cap de setmana del 13 i 14 de març.

El Dia Internacional dels Museus ha esdevingut una oportunitat per acostar aquesta iniciativa de caràcter permanent, allotjada just a sota de la planta dedicada a Picasso i a Manolo Hugué i que explica l’estreta relació entre la vila i el fet termal. El personal del Museu ha fet un audiovisual que explica els diferents àmbits de l’exposició: l’aigua termal, les Termes Romanes, els oficis sorgits del fet termal, els balnearis, la Font del Lleó i l’obra de Manolo Hugué.

El vídeo se suma a les propostes que museus d’arreu del país presentaran aquest divendres en el marc del DIM Digital 2020 i es podrà veure al canal Youtube de l’Oficina de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya.

En paral·lel, el Museu us proposa assistir a un art i tast virtual el dissabte 16 a les 19 h i al circuit termal el diumenge 17 a les 12 h.  Les visites es faran a través de la plataforma Zoom i cal inscripció prèvia: thermalia@caldesdemontbui.cat – whatsapp 617 84 36 75. www.thermalia.cat

 

 

DIM Digital 2020

El 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus (DIM), esdeveniment que organitzael Comitè Internacional dels Museus (ICOM) i al qual se suma la Generalitat de Catalunya impulsant iniciatives conjuntes dels museus catalans.
 
Enguany, davant la pandèmia mundial de la COVID-19 i el confinament de la societat per prevenir l’expansió del virus es proposa un DIM virtual amb el  lema “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”. Serà  un punt de trobada per celebrar la diversitat de perspectives que conformen les comunitats i el personal dels museus.
 
Les portes dels nostres museus estan tancades, però s’obren finestres digitals, perquè pugueu continuar gaudint del patrimoni museístic de Catalunya a través de la pantalla del teu ordinador o dispositiu mòbil.

Darrera actualització: 15.05.2020 | 14:13