Detingudes 6 persones relacionades amb diferents robatoris produïts durant l’estiu a domicilis particulars de Caldes

Dijous, 31 d'agost de 2023 a les 00:00

Els Mossos d’Esquadra, amb la col·laboració de la Policia Local de Caldes, han detingut sis persones relacionades directament amb la dotzena de robatoris a domicilis particulars registrats aquest estiu a Caldes de Montbui

L’última setmana d’agost els Mossos d’Esquadra han dut a terme una operació que ha acabat amb la detenció de sis persones que formaven part d’una banda organitzada que es dedicava al robatori de domicilis particulars de diferents municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. Caldes de Montbui és un dels municipis on aquesta banda havia actuat durant l’estiu. En concret, la investigació policial els atribueix directament dos robatoris al municipi.

L’operació policial, que ha estat possible gràcies a la col·laboració, entre d’altres, de la Policia Local de Caldes, ha permès recuperar algunes de les joies que els lladres havien robat en aquests domicilis. A més, l’entrada i escorcoll del domicili dels detinguts a Barcelona també ha permès trobar monedes i bitllets de diversos països, euros en efectiu, tres rellotges, cinc telèfons mòbils d’alta gamma i diverses joies.

Caldes registra una dotzena de robatoris durant l’estiu

Entre els mesos de juny, juliol i agost la Policia Local de Caldes ha registrat una dotzena de robatoris en domicilis particulars. A aquests, cal sumar-hi també 6 intents de robatori. Segons les dades de les que disposa la Prefectura de Caldes, el juliol i l’agost han estat els mesos en què més robatoris a domicilis s’han registrat coincidint, precisament, amb els mesos de vacances de bona part de la població. La Policia Local sospita que es tracta d'un o més grups organitzats, de fora la població, que venen amb diferents membres i que actuen en més d'un domicili cada vegada que actuen.

Els robatoris, en tots els casos, s’han produït en habitatges situats al nucli urbà i, en la majoria dels casos, els lladres han optat per entrar en pisos. Tan sols en dues ocasions han entrar a robar en cases unifamiliars. Pel que fa als intents de robatori, quatre s’han produït en urbanitzacions i els altres dos en domicilis del nucli urbà.

En la majoria dels casos, l’entrada al domicili s’ha fet mitjançant el sistema de manipulació del pany de la porta principal amb eines especialitzades. Els objectes sostrets han estat força nombrosos en la majoria de casos, degut a la seguretat amb la que podien actuar els lladres. Principalment, s’han endut joies i diners, principalment. I, en alguns casos, fins i tot, roba i aparells electrònics.

Darrera actualització: 31.08.2023 | 13:50