Desmantellat un punt de distribució de droga que venia a menors d’edat

Divendres, 28 de juliol de 2023 a les 15:15

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Caldes de Montbui desmantellen un punt de distribució de droga a menors d'edat, detenen dos homes de 20 i 28 anys i comissen diverses substàncies, diners en efectiu, armes blanques i objectes relacionats amb la venda de droga

El centre de distribució era un pis ocupat de Caldes de Montbui
 
Font i imatges: Mossos d'Esquadra 
 
La Unitat d’Investigació de Granollers dels Mossos d’Esquadra, amb la col·laboració de la Policia Local de Caldes de Montbui i el suport de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), han realitzat una entrada i escorcoll en un pis de Caldes de Montbui. Aquest domicili, que consta com a ocupat, funcionava com a centre de distribució de droga (principalment de cocaïna i haixix) i venia substàncies a menors d’edat. 
 
L’operació s’ha efectuat el dijous 27 de juliol a les 7 del matí i ha permès desarticular el centre de distribució i detenir dos homes de 20 i 28 anys. A l’escorcoll del domicili s’han trobat més de 40 grams de haixix, cabdells de marihuana, cocaïna i cristall. També s’ha comissat una balança de precisió, quatre telèfons mòbils, diverses armes blanques com una catana o una defensa extensible, i més de 825 euros fraccionats en bitllets de poca quantitat.
 
La investigació 
 
A partir de diversos comisos de substàncies i de les manifestacions dels compradors, es van poder reunir suficients indicis per sol·licitar a les autoritats judicials l’entrada i perquisició al domicili. Una de les principals motivacions va ser la detecció per part de l’equip investigador i de les patrulles que realitzaven els comisos, que molts dels comprador eren menors d’edat. 
 
 
La percepció de seguretat
 
Aquest operatiu s’ha rebut amb satisfacció entre els veïns/es i comerciants de la zona la qual cosa incrementarà la percepció de seguretat al municipi. Així mateix, policia local i mossos d’esquadra, amb l’arribada dels mesos estivals van incrementar els seus esforços en prevenir conductes incíviques, tinença i consum d’alcohol i drogues en l’espai públic, que originaven molèsties entre el veïnatge.  
 
Els dos detinguts passaran demà a disposició judicial al Jutjat d’Instrucció 2 de Granollers.
 
 
Darrera actualització: 28.07.2023 | 15:40