Del 16 al 17 de març, a Caldes de Montbui “Fem bullir l’olla”

Dilluns, 4 de març de 2019 a les 00:00

La vila termal celebrarà la 11a edició del mercat d’artesans i gastronòmic més singular del territori català, dedicat als productes de la terra

  Regidor de Cultura, Turisme i Patrimoni, Isidre Pineda

           Maribe Merino i Jordi Bufí

            Jordi Soler, de Vent d'events

    Vincenço del restaurant Na Madrona

El Mercat va néixer fa deu anys sota el lema “Fem bullir l’olla” amb l’objectiu de singularitzar i posar en valor els productes de proximitat i de qualitat i els productes típics calderins, cuinats amb aigua termal.

El Mercat és una homenatge a la gastronomia més propera i a l’esforç per la qualitat dels productors catalans. Tot plegat sota l’ambient festiu i familiar d’una fira que ofereix parades de productes gastronòmics i productes artesans i activitats i taller familiars com la de convertir-se en un petit xef de cuina amb l'elaboració de diferents receptes culinàries.

A tot plegat s’afegeix una singularitat calderina: l’olla gegant amb 1.600 litres de capacitat on es cuinaran cigrons amb aigua termal i llenya.

Durant el mercat també podreu participar en els tallers familiars o assaborir altres grans plats de la cuina a través de les activitats anomenades “tastaolletes”.

Ho podreu assaborir tot plegat i alhora passejar per les 100 parades que s’instal·laran al centre històric i gaudir del conjunt de tallers i activitats per a tots els públics que oferirà el mercat. Aquí trobareu una demostració d’artesania i oficis antics relacionats amb la terrissa, la cistelleria i la cuina. I parades d’artesania diversa: culleres de boix, olles i cassoles d’aram, estris de cuina, vidre, ceràmica, fusta, pintura, bijuteria, minerals, sabons...

En el recorregut, podreu afegir una parada en qualsevol dels restaurants calderins que participen en el Fem bullir l'olla i gaudir de la gastronomia de cullera més típica de la zona.

«Se'ns en va l'olla!!»

La creació d'un plat estrella a mans dels restauradors calderins que s'oferirà a les seves cartes del 16 al 24 de març. Cada restaurant proposarà un plat singular creat en el context del Mercat de l'Olla i la caldera i en aquest entorn gastronòmic que homenatja la cuina de proximitat i de qualitat amb una evident picada d'ull al fet termal. A les cartes dels restaurants es podran degustar plats com l’arròs caldós amb marisc, la nostra cassola vallesana, peus de porc guisats amb castanyes, melós d’ibèric confitat amb ceba i espècies a la cassola de ferro, estofat de sèpia amb mandonguilles, olleta de la plana, la nostra cassola verda (amb llegums de proximitat I verdures de temporada), jarret de vedella amb salsa de ceps, peus de porc a la cassola feta a foc lent de llenya, contracuixa de pollastre a la mel amb macco de faves seques a la siciliana, guisat a l’antiga de porc ibèric amb prunes confitades i sopa de farigola de la muntanya del Farell.

Les parades del Mercat de l'olla i la caldera

El Mercat tindrà un total de 100 parades, que es distribuiran a través d’un circuit de carrers del nucli antic de la vila: places de l'Església, de la Font del Lleó, Can Rius i carrers del Forn, Roma, Samsó i Pont. Les parades que trobarem a la fira oferiran productes de tot tipus:

  • Participació de productors d’alimentació artesana de proximitat i també d’arreu de Catalunya (magdalenes, pastissos, codony, pizzes, bolets, pasta, pa, caramels, mel, xocolata, formatges, embotits...); Tes; Bijuteria i joieria; Vidre pintat; Jocs d’enginy; Espelmes; Quadres; Minerals; Roba decorada; Encens; Ceràmica; Coixins de llavors; Nines de drap; Artesania amb ciment; Joguines de fusta; Plantes; Pintura; Perfums; Plaques per a portes; Estany; Titelles; Heràldica; Calçat pintat; Bolsos i moneders; Artesania amb coure; Sabó; Remeis…

 

Darrera actualització: 04.03.2019 | 14:54