Consells Ozó Troposfèric

Divendres, 19 de maig de 2023 a les 00:00

Recull d’informacions sobre la problemàtica que suposa per a la salut la presència d'ozó troposfèric i recomanacions d’autoprotecció

L'ozó troposfèric pot trobar-se en concentracions superiors a les habituals a l'atmosfera i, en aquest cas, pot ser considerat un contaminant atmosfèric.

Els efectes que l'ozó pot provocar sobre la salut de les persones són tos, irritacions a la faringe, el coll i els ulls, i dificultats respiratòries com la gola seca.

També pot produir altres problemes respiratoris com una incidència més gran i un agreujament de l'asma, la reducció de la funció pulmonar i una inflamació de les vies respiratòries, que generi símptomes respiratoris i una alteració del rendiment.

Els nivells elevats d'ozó també poden causar un increment de la mortalitat diària.

Recomanacions

Pel llindar d’informació

La població més vulnerable redueixi l’exercici físic intens, especialment a l’exterior. Es considera població vulnerable els nadons, els nens en edat preescolar i les dones embarassades. Per aquest motiu, cal que recomaneu als centres d’ensenyament, establiments residencials per a les persones grans i entitats que organitzen activitats per a infants, gent gran o activitats esportives del vostre municipi, que redueixin les activitats que suposin esforços corporals intensos a l'aire lliure durant el període de superació del llindar d’informació d’ozó en aquest municipi.

Llindar d’alerta

La població més vulnerable eviti l’exercici físic intens, especialment a l’exterior, i que la població general redueixi l’exercici físic intens, també especialment a l’exterior. Per aquest motiu, cal que recomaneu als centres d’ensenyament, establiments residencials per a les persones grans i entitats que organitzen activitats per a infants, gent gran o activitats esportives del vostre municipi, que evitin o redueixin les activitats que suposin esforços corporals intensos a l'aire lliure durant el període de superació del llindar d’alerta d’ozó en aquest municipi.

Darrera actualització: 19.05.2023 | 09:52