Comencen les obres per millorar l’accés a Can Valls a la C-59

Dijous, 24 de novembre de 2022 a les 14:00

En marxa les obres per a la millora de l’accés a la urbanització de Can Valls a la C-59. Els treballs han de millorar també la seguretat d’aquesta intersecció que registra més de 15.000 vehicles diaris

El projecte, acordat entre l’associació de veïns, l’Ajuntament i la Generalitat, preveu una actuació immediata i temporal de millora de la senyalització a l’espera de les obres definitives de tot el tram

 

L’accessibilitat a l’urbanització de Can Valls des de la C-59 està a punt de resoldre’s. El Departament de Territori de la Generalitat inicia aquest dijous les obres de millora d’aquest punt de la carretera amb l’objectiu de fer més segura aquesta intersecció que, a diari, la creuen unes 15.000 vehicles. És una actuació immediata i temporal, a l’espera del projecte definitiu que ha de resoldre la mobilitat i la seguretat de tot el tram de la C-59 entre Caldes de Montbui i Palau-solità i Plegamans.

El projecte, acordat amb l’associació de veïns de Can Valls, l’Ajuntament i la Generalitat, preveu diferents accions provisionals per millorar la seguretat viària en aquest punt de la C-59. En concret, s’actualitzarà i es millorarà la senyalització i l’abalisament d’aquest tram. Es reforçarà la senyalització vertical per destacar que la velocitat màxima permesa en aquest punt és de 60 km/h i es pintaran unes noves bandes transversals d’alerta. En aquest sentit, per encara incidir més en el compliment de la limitació de velocitat, s’instal·larà un radar pedagògic per informar els conductors de la velocitat a la que estan circulant. També es pintarà de vermell els carrils centrals per millorar la percepció del gir. Finalment, es construirà una nova minirotonda a l’avinguda de Can Valls que ha de facilitar el canvi de sentit dels vehicles.

Les primeres actuacions consistiran en la millora del ferm de l’avinguda de Can Valls, a l’alçada de la intersecció amb la C-59. La durada estimada de les obres serà aproximadament d’un mes. L’objectiu és haver enllestit les obres abans de Nadal. El pressupost d’aquests treballs és de 45.859 €, IVA inclòs.

El projecte definitiu està previst executar-lo el 2024

Les actuacions que comencen avui formen tenen un caràcter provisional per aconseguir convertir aquest tram de la C-59 en una via més segura mentre es redacta i s’aprova el projecte definitiu que està previst que es pugui dur a terme el 2024. A grans trets, preveu l’ampliació del tram de la C-59 que uneix Caldes de Montbui i Palau-solità i Plegamans amb la construcció d’un carril d’us exclusiu d’autobusos. A més, també es construirà un via ciclista paral·lela a la carretera. Per altra banda, el projecte també contempla la millora de la ubicació de les parades d’autobús existents, així com també de la seva accessibilitat.

El projecte definitiu també preveu la construcció de dues noves rotondes. Una, substituiria l’actual encreuament d’accés a la urbanització de Can Valls, i la segona es construiria a l’actual accés sud de Caldes de Montbui, eliminant així també aquesta intersecció. Aquestes dues rotondes tenen com a objectiu reduir l’alta sinistralitat registrada en aquests encreuaments i millorar la mobilitat. Finalment, també es farien treballs de millora a la rotonda d’accés a Palau-solità i Plegamans per augmentar la capacitat actual.

Tot plegat, en un tram que registra una elevada intensitat de vehicles. D’aquests 15.000 vehicles que passen a diari per aquest punt, aproximadament 1.800 vehicles han de fer el gir en aquesta intersecció. De fet, segons els mesuraments efectuats pel Departament de Territori de la Generalitat, a les hores punta més de cent vehicles creuen aquesta intersecció d’entrada o sortida de l’urbanització Can Valls.

Darrera actualització: 24.11.2022 | 14:23