Comencen les obres per habilitar un accés segur al camí del Foment dels vianants procedents dels Saulons

Dijous, 12 de gener de 2023 a les 00:00

En marxa les obres per construir un nou tram segregat per a vianants a l’inici de la carretera del Farell que connectarà amb l’actual i permetrà l’accés de forma segura de les persones procedents dels Saulons

Aquest dimecres han començat els treballs per construir un nou tram de vial segregat a la banda dreta de la carretera BV-1243, la carretera d’accés al Farell. L’objectiu d’aquesta actuació és habilitar un punt segur per a creuar la carretera a totes aquelles persones que procedeixin o es dirigeixin a la urbanització dels Saulons. D’aquesta manera, es facilita l’accés de al vial segregat que ja existeix a la banda esquerra i que comunica directament amb el camí del Foment.

L’actuació consisteix en dotar als vianants d’un tram de pas d’uns 28 m de llargada separat de la calçada, darrera de la cuneta existent. Per això, està previst explanar el marge de la carretera amb una amplada a de 2 m des de la intersecció de la carretera amb el Passeig del Remei fins el nou punt de creuament de la carretera. En tot aquest nou tram s’instal·larà una barrera de seguretat d’acer i fusta, igual a l’existent al vial segregat que ja existeix a l’altre marge.

Aquesta actuació anirà acompanyada de la senyalització horitzontal i vertical per indicar del nou punt de creuament. Per això, s’indicarà la nova limitació de velocitat en el tram afectat i es disposaran bandes transversals d’alerta a l’entorn del nou punt de creuament dels vianants. A més, es retirarà un tram de 4 m de l’actual barrera existent al vial segregat que hi ha al marge esquerra de la carretera per permetre l’accés dels vianants al vial segregat que comunica directament amb el camí del Foment.

El projecte, a petició de l’Ajuntament, l’executa la Diputació de Barcelona. Té un pressupost de 36.303,42 € (IVA inclòs) i un termini d’execució previst d’aproximadament un mes. En el futur, aquesta actuació es completarà amb l’habilitació d’un camí que connecti directament aquest nou tram amb la urbanització dels Saulons.

Darrera actualització: 12.01.2023 | 11:30

Imatges