Comencen les obres de la C-59 a la rotonda de Palau

Dilluns, 25 de novembre de 2019 a les 00:00

Els treballs topogràfics ja s'han iniciat, però les afectacions al trànsit per la construcció d'un nou vial a la C-59 des de Palau-solità i Plegamans comencen el 2 de desembre

El nom del projecte és “Millora de la capacitat de la rotonda a la carretera C-59, PK 10+240. Tram: Palau-solità i Plegamans” i el seu objectiu donar solució als col·lapses diaris a la rotonda de Palau-solità i Plegamans, en les hores punta d’anada i tornada i que afecten al veïnat de Caldes de Montbui i poblacions properes. El projecte pretén donar resposta a una de les reivindicacions fetes pel municipi al govern català.

El projecte es va treure a licitació el passat mes de maig des del Departament de Territori i Sostenibilitat i es va adjudicar abans de l’estiu. El 18 de novembre es va signar el contracte amb l’empresa adjudicatària i es van iniciar els treballs topogràfics que encara continuaran al llarg d’aquesta setmana.

És previst que dilluns 2 de desembre comencin els treballs de construcció del nou vial que, tot i que no suposaran en cap moment talls de trànsit ni pas intermitent de vehicles, sí que impliquen l’estretament dels carrils existents, tant en direcció nord com sud, durant la durada de les obres. L’afectació més important arribarà al final de l’obra amb l’asfaltat de la darrera capa. Per això s’estudia fer aquesta feina de nit, tot i que la decisió final dependrà de si la temperatura nocturna que ha ha en aquells dies ho permet.

Les obres, que compten amb un pressupost de 711.000 euros i tenen una durada prevista de quatre mesos, consisteixen en la construcció d’un carril segregat que ha de permetre als vehicles que circulen pel tram de la variant de Palau-solità i Plegamans de la C-59 seguir en direcció a Caldes sense haver d’entrar a la rotonda. Això repercutirà en una major fluïdesa en el trànsit en els dos sentits: per als que ja no s’hauran d’aturar en anar direcció nord i pels que no hauran de cedir el pas de tant trànsit en circular direcció Barcelona.

 

Darrera actualització: 25.11.2019 | 13:52