Comencen les obres de construcció de la caldera de biomassa per a l’escola bressol La Lluna i l’escola El Calderí

Dimecres, 28 de juliol de 2021 a les 09:00

En marxa els treballs de construcció de la caldera de biomassa al barri del Bugarai per subministrar aigua calenta i calefacció a l’escola bressol la Lluna i l’escola El Calderí

Aquesta setmana han començat les obres per construir la caldera de biomassa que ha de permetre subministrar aigua calenta i calefacció a l’escola El Calderí i a l’escola bressol La Lluna. La instal·lació, de 400 Kw de potència, s’instal·la al barri del Bugarai, en el terreny municipal situat entre la comissaria dels Mossos d’esquadra i el parc de patinatge i BMX.

L’edifici disposarà de dues plantes, una per la caldera i l’altra pel dipòsit. La ubicació de la caldera s’ha canviat respecte el projecte inicial i, finalment, es construirà a l’extrem oposat del que estava previst inicialment per evitar molèsties veïnals. El nou emplaçament també millora la integració amb l’entorn i facilita l’accés i la càrrega del combustible.

Les obres tenen un termini de 4 mesos d’execució i està previst que finalitzin a l’octubre. El cost de l’obra és de 256.743,65 € i està finançat amb els fons FEDER.

Una caldera per reduir costos i lluitar contra el canvi climàtic

La caldera forma part del projecte “Biomassa pel clima” de la Diputació de Barcelona que promou la instal·lació de calderes de biomassa i xarxes de calor als municipis. Fins ara se n’han instal·lat més de 500, sobretot en escoles i poliesportius, equipaments que tenen un elevat consum energètic i on l’amortització de la instal·lació és ràpida. La caldera de biomassa emet menys partícules de cendra a l’atmosfera que una llar de foc domèstica.

La biomassa és la matèria orgànica que produeix el bosc i és una font d’energia renovable, verda i abundant. Per això, una gestió forestal sostenible, a banda dels beneficis econòmics que genera, també ajuda a prevenir el risc d’incendi i millora la biodiversitat. A més, l’ús d’aquest combustible contribueix a lluitar contra el canvi climàtic, redueix la dependència energètica de combustibles fòssils i redueix la factura energètica dels municipis perquè el preu de la biomassa és inferior al dels combustibles fòssils. En concret, es calcula un estalvi de gairebé 18.000 € anuals.

Més enllà dels beneficis econòmics i mediambientals, el projecte també persegueix un objectiu pedagògic i educatiu perquè permet presentar el valor econòmic i ecològic dels boscos.

Darrera actualització: 28.07.2021 | 08:44